Σάββατο, 12 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ισραήλ: Η «μεγαλύτερη εκλογική απάτη» ο συνασπισμός Λαπίντ-Μπένετ, είπε ο Νετανιάχου
[Η Ναυτεμπορική]: Ισραήλ: Η «μεγαλύτερη εκλογική απάτη» ο συνασπισμός Λαπίντ-Μπένετ, είπε ο Νετανιάχου

[Η Ναυτεμπορική]: Ισραήλ: Η «μεγαλύτερη εκλογική απάτη» ο συνασπισμός Λαπίντ-Μπένετ, είπε ο Νετανιάχου

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου υποστήριξε ότι ο νέος, πολυκομματικός συνασπισμός που απειλεί να τον ανατρέψει ήταν το αποτέλεσμα «της μεγαλύτερης εκλογικής απάτης» στην ιστορία της δημοκρατίας.

Ο Νετανιάχου εξαπέλυσε αυτήν την κατηγορία, ώρες αφότου ο επικεφαλής της υπηρεσίας εσωτερικών πληροφοριών (Σιν Μπέιτ) προειδοποίησε δημοσίως ότι υπάρχει κίνδυνος πολιτικής βίας. Ο Νετανιάχου βασίζει τον ισχυρισμό του σε μια προεκλογική υπόσχεση που έδωσε αλλά δεν τήρησε ο Νάφταλι Μπένετ, ο εθνικιστής πολιτικός που πρόκειται να τον αντικαταστήσει στην πρωθυπουργία, εφόσον λάβει την ψήφο εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου.

Ο Μπένετ είχε δεσμευτεί ότι δεν θα συνεργαστεί με αριστερά, κεντρώα και αραβικά κόμματα, όμως την Τετάρτη ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία με τον κεντρώο Γιαΐρ Λαπίντ, για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού με κόμματα από όλο το πολιτικό φάσμα. Με βάση αυτή τη συμφωνία, ο Μπένετ θα αναλάβει πρώτος την πρωθυπουργία, την οποία θα παραδώσει στη συνέχεια στον Λαπίντ.

«Παρακολουθούμε τη μεγαλύτερη εκλογική απάτη στην ιστορία της χώρας, κατά την άποψή μου, στην ιστορία οποιασδήποτε δημοκρατίας», είπε ο Νετανιάχου μιλώντας σε βουλευτές του Λικούντ, του κόμματός του. «Για αυτό οι άνθρωποι δικαίως αισθάνονται εξαπατημένοι και αντιδρούν, δεν πρέπει να τους φιμώσουμε», είπε, αναφερόμενος εμμέσως στην προεκλογική υπόσχεση του Μπένετ.

Μολονότι καταδίκασε τη βία και τους υποκινητές της, ο 71χρονος Νετανιάχου επανέλαβε ότι η συνεργασία μεταξύ Λαπίντ και Μπένετ είναι ένας επικίνδυνος αριστερός συνασπισμός.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!