Τρίτη, 3 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ισραήλ και Ν. Κορέα ανταλλάσσουν εμβόλια της Pfizer
[Η Ναυτεμπορική]: Ισραήλ και Ν. Κορέα ανταλλάσσουν εμβόλια της Pfizer

[Η Ναυτεμπορική]: Ισραήλ και Ν. Κορέα ανταλλάσσουν εμβόλια της Pfizer

Το Ισραήλ θα παραδώσει στη Νότια Κορέα περίπου 700.000 δόσεις του εμβολίου κατά του νέου κορωνοϊού των εταιρειών Pfizer-BioNTech οι οποίες λήγουν μέσα στο μήνα, όπως αναφέρει το Reuters.

Η Νότια Κορέα έπειτα θα επσιτρέψει ανάλογο αριθμό δόσεων στο Ισραήλ τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, όταν παραλάβει την παραγγελία της από την Pfizer.

Να σημειωθεί ότι το Ισραήλ διαθέτει περισσότερο από ένα εκατομμύριο δόσεις οι οποίες πρόκειται να λήξουν στα τέλη Ιουλίου. Αρχικά είχε έρθει σε επαφή με τη Βρετανία αλλά τα δύο μέρη δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε μία συμφωνία ανταλλαγής .

Στο Ισραήλ το ποσοστό των ενηλίκων Ισραηλινών που έχουν λάβει δύο δόσεις αγγίζει το 65%. Με τη διασπορά της παραλλαγής Δέλτα να αυξάνεται ιδιαίτερα μεταξύ του μη εμβολιασμένου πληθυσμού, η ισραηλινή κυβέρνηση ενθαρρύνει τα παιδιά ηλικίας 12 έως 15 να εμβολιαστούν.

Η εκστρατεία εμβολιασμού στους νέους δεν ήταν όμως τόσο επιτυχημένη. Επιπλέον υπάρχει άλλη μία ανησυχία, ότι οι υγειονομικές αρχές στο Ισραήλ ενδέχεται να μην είναι σε θέση να προσφέρουν τις πρώτες δόσεις μετά τις 9 Ιουλίου, καθώς θα υπάρχει ανεπαρκής αριθμός δόσεων που δεν έχουν λήξει για τον εμβολιασμό με τη δεύτερη δόση τρεις εβδομάδες αργότερα.

Η Νότια Κορέα από την άλλη χορήγησε γρήγορα τα εμβόλια που είχε στη διάθεσή της, και πλέον αγωνίζεται για να εξασφαλίσει έγκαιρα αρκετές δόσεις καθώς τα διαθέσιμα αποθέματα δόσεων, ειδικά στην Ασία, είναι περιορισμένα.

«Πρόκειται για μια συμφωνία από την οποία βγαίνουν όλοι κερδισμένοι», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ καθώς ανακοίνωνε τη συμφωνία την Τρίτη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!