Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ισραήλ: Αναβλήθηκε ακρόαση για την έξωση 40 οικογενειών Παλαιστινίων στην Ιερουσαλήμ  
[Η Ναυτεμπορική]: Ισραήλ: Αναβλήθηκε ακρόαση για την έξωση 40 οικογενειών Παλαιστινίων στην Ιερουσαλήμ  

[Η Ναυτεμπορική]: Ισραήλ: Αναβλήθηκε ακρόαση για την έξωση 40 οικογενειών Παλαιστινίων στην Ιερουσαλήμ  

Η ισραηλινή δικαιοσύνη ανέβαλε σήμερα μια ακρόαση σχετικά με το μέλλον παλαιστινιακών οικογενειών που απειλούνται με εκδίωξη από Ισραηλινούς εποίκους στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ, λίγες εβδομάδες μετά μια παρόμοια υπόθεση που προκάλεσε έκρηξη βίας.

Σχεδόν 40 Παλαιστίνιοι απειλούνται με έξωση από τα σπίτια τους προκειμένου να ωφεληθούν έποικοι στη συνοικία Σιλουάν, που βρίσκεται κοντά στην Παλιά Πόλη.

Σήμερα, το περιφερειακό δικαστήριο της Ιερουσαλήμ αποφάσισε να αναβάλει την ακρόαση γι’ αυτή την υπόθεση ώστε να έχει χρόνο να εξετάσει ένα αίτημα των οικογενειών που ζητούν «τη γνώμη του γενικού εισαγγελέα», δήλωσε ο δικηγόρος τους Γιαζίντ Καουάρ στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Είναι προφανές ότι η (ισραηλινή) κυβέρνηση υποστηρίζει το σχέδιο των εποίκων και επομένως ο γενικός εισαγγελέας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του», συμπλήρωσε. Σύμφωνα με τον Γιαζίντ Καουάρ, το δικαστήριο μπορεί να ανακοινώσει την απόφασή του εντός της εβδομάδας.

Δεκάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα υπέρ των οικογενειών αυτών μπροστά από το δικαστήριο, όπου είχαν αναπτυχθεί πολλοί Ισραηλινοί αστυνομικοί, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου.

Στο επίκεντρο της δίκης: η ιδιοκτησία της γης όπου είναι χτισμένα σπίτια στα οποία ζουν Παλαιστίνιοι, αλλά την οποία εποφθαλμιούν έποικοι, στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, τον παλαιστινιακό τομέα της πόλης, παράνομα κατεχόμενο και προσαρτημένο στο Ισραήλ σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό νόμο, εάν Εβραίοι μπορούν να αποδείξουν ότι η οικογένειά τους ζούσε στην Ανατολική Ιερουσαλήμ πριν από τον πόλεμο του 1948, μπορούν να ζητήσουν να τους αποδοθεί το «δικαίωμά τους στην ιδιοκτησία». Ωστόσο, δεν υπάρχει αντίστοιχος νόμος για τους Παλαιστίνιους που έχασαν την περιουσία τους κατά τη διάρκεια του πολέμου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!