Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ισραήλ: Αναφορές για μειωμένη αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer
[Η Ναυτεμπορική]: Ισραήλ: Αναφορές για μειωμένη αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer

[Η Ναυτεμπορική]: Ισραήλ: Αναφορές για μειωμένη αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer

Το Ισραήλ διαπίστωσε σημαντική πτώση του ποσοστού αποτελεσματικότητας του εμβολίου κατά του νέου κορωνοϊού των Pfizer και BioNTech όσον αφορά την πρόληψη μολύνσεων, λόγω της εξάπλωσης της παραλλαγής Δέλτα και της χαλάρωσης των κυβερνητικών περιορισμών, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Ynet, επικαλούμενο δεδομένα του υπουργείου Υγείας της χώρας.

Αναλυτικότερα, τα στοιχεία δείχνουν ότι μεταξύ 2 Μαΐου και 5 Ιουνίου, το εμβόλιο είχε ποσοστό αποτελεσματικότητας 94,3%. Από τις 6 Ιουνίου, πέντε ημέρες αφότου η κυβέρνηση χαλάρωσε τους περιορισμούς, μέχρι τις αρχές Ιουλίου, το ποσοστό έπεσε στο 64%. Παρόμοια μείωση καταγράφηκε στην προστασία έναντι των συμπτωμάτων του κορωνοϊού, ανέφερε η έκθεση που επικαλείται το πρακτορείο.

Αολι την άλλη, η προστασία έναντι της νοσηλείας και των σοβαρών ασθενειών παρέμεινε ισχυρή. Από τις 2 Μαΐου έως τις 5 Ιουνίου, το ποσοστό αποτελεσματικότητας στην πρόληψη της νοσηλείας ήταν 98,2%, σε σύγκριση με το 93% από τις 6 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου. Παρόμοια μείωση του ποσοστού καταγράφηκε και για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών μεταξύ των ατόμων που είχαν εμβολιαστεί.

Αυτά τα στοιχεία είναι, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου, δείχνουν ότι πολλά από τα νέα κρούσματα είναι μεταξύ ατόμων που έχουν εμβολιαστεί, ενώ ο αριθμός των σοβαρών περιστατικών αυξάνεται πολύ πιο αργά, μετέδωσε το Ynet.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!