Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ισπανία: Στην Αλγερία ο Μπραχίμ Γκάλι εν μέσω διπλωματικής αντιπαράθεσης με το Μαρόκο
[Η Ναυτεμπορική]: Ισπανία: Στην Αλγερία ο Μπραχίμ Γκάλι εν μέσω διπλωματικής αντιπαράθεσης με το Μαρόκο

[Η Ναυτεμπορική]: Ισπανία: Στην Αλγερία ο Μπραχίμ Γκάλι εν μέσω διπλωματικής αντιπαράθεσης με το Μαρόκο

Ο ηγέτης του Μετώπου Polisario, του κινήματος για την ανεξαρτησία της Δυτικής Σαχάρας, Μπραχίμ Γκάλι έφθασε νωρίς σήμερα στο Αλγέρι, αφού η νοσηλεία του στην Ισπανία για περισσότερο από μήνα προκάλεσε διπλωματική αντιπαράθεση ανάμεσα στην Ισπανία και στο Μαρόκο .

«Έφθασε σώος και αβλαβής», δήλωσε ο Τζαλίλ Μοχάμεντ, εκπρόσωπος του Μετώπου Πολισάριο στην Ισπανία.

Ο Γλάλι έφθασε από την Παμπλόνα (στη Ναβάρρα στη βόρεια Ισπανία) στην Αλγερία στη 1:40 π.μ. τοπική ώρα με ένα επίσημα ναυλωμένο ιδιωτικό αεροπλάνο, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

«Βρίσκεται στην Ισπανία», δήλωσε από την πλευρά της πηγή της ισπανικής κυβέρνησης.

Το ισπανικό υπουργείο Εξωτερικών είχε ανακοινώσει χθες, Τρίτη, το βράδυ πως ο Μπραχίμ Γκάλι επρόκειτο να αναχωρήσει από το αεροδρόμιο της Παμπλόνα χωρίς να διευκρινίζει τον προορισμό του αεροπλάνου.

Έφυγε από την Ισπανία αρκετές ώρες μετά την εμφάνισή του μέσω βιντεοσύνδεσης σε ακροαματική συνεδρίαση ισπανικού δικαστηρίου για μια υπόθεση εγκλημάτων πολέμου. Οι δικαστές αποφάσισαν να μην επιβάλουν περιορισμούς στον ηγέτη του Πολισάριο και του επέτρεψαν να εγκαταλείψει τη χώρα.

Το Μέτωπο Πολισάριο, που υποστηρίζεται από την Αλγερία, μάχεται για την ανεξαρτησία της Δυτικής Σαχάρας, που ήταν ισπανική αποικία μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1970 και διεκδικείται από το Μαρόκο. Η υπογραφή μιας συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός ανάμεσα στη Ραμπάτ και το Πολισάριο έπειτα από 16 χρόνια πολέμου το 1991 υπό την αιγίδα του ΟΗΕ προέβλεπε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην περιοχή, το οποίο όμως αναβάλλεται συνεχώς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!