Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ισπανία: «Πράσινο φως» για την έκδοση του δημιουργού του antivirus στις ΗΠΑ
[Η Ναυτεμπορική]: Ισπανία: «Πράσινο φως» για την έκδοση του δημιουργού του antivirus στις ΗΠΑ

[Η Ναυτεμπορική]: Ισπανία: «Πράσινο φως» για την έκδοση του δημιουργού του antivirus στις ΗΠΑ

H ισπανική δικαιοσύνη έδωσε την Τετάρτη το πράσινο φως για την έκδοση στις ΗΠΑ του Αμερικανού δημιουργού του διάσημου ομώνυμου λογισμικού κατά των ιών Τζον ΜακΑφι, που καταζητείται στη χώρα του για φοροδιαφυγή, έγινε σήμερα γνωστό από το αρμόδιο δικαστήριο.

Ο επιχειρηματίας, που έγινε γκουρού των κρυπτονομισμάτων, συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2020 στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης και στη συνέχεια τέθηκε σε προσωρινή κράτηση.

Το πράσινο φως του δικαστηρίου, αρμόδιου κυρίως για διαδικασίες έκδοσης, μπορεί να προσβληθεί δικαστικά, ενώ η έκδοση θα πρέπει επίσης να εγκριθεί από την ισπανική κυβέρνηση, διευκρινίζεται στη δικαστική απόφαση.

Ο Τζον ΜακΑφι, 75 ετών, συνελήφθη την επομένη της δημοσίευσης από Αμερικανό εισαγγελέα κατηγορητηρίου σε βάρος του γιατί είχε παραλείψει να δηλώσει έσοδα εκατομμυρίων δολαρίων που προήλθαν από την προώθηση κρυπτονομισμάτων, συμβουλευτικές υπηρεσίες, συνέδρια και πώληση δικαιωμάτων για την υλοποίηση ενός ντοκιμαντέρ για τη ζωή του.

Σύμφωνα με την αμερικανική δικαιοσύνη, ο Τζον ΜακΑφι φέρεται επίσης να έκρυψε περιουσιακά στοιχεία, συγκεκριμένα ακίνητα, ένα κότερο και ένα αυτοκίνητο, γράφοντάς τα σε ονόματα άλλων προσώπων.

Οι αμερικανικές αρχές εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης μέσω της Interpol και ζήτησαν την έκδοσή του.

Μετά τη μεγάλη περιουσία που έκανε με το λογισμικό του κατά των ιών McAfee τη δεκαετία του 1980, ο Τζον ΜακΑφι έγινε γκουρού των κρυπτονομισμάτων χάρη στα οποία δηλώνει ότι κερδίζει 2.000 δολάρια ημερησίως, ενώ ακολουθείται από ένα εκατομμύρια χρήστες στο Twitter.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!