Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ισπανία: Πιέσεις στην ΕΕ για να εκταμιεύσει άμεσα τα κεφάλαια από το Ταμείο Ανάκαμψης
[Η Ναυτεμπορική]: Ισπανία: Πιέσεις στην ΕΕ για να εκταμιεύσει άμεσα τα κεφάλαια από το Ταμείο Ανάκαμψης

[Η Ναυτεμπορική]: Ισπανία: Πιέσεις στην ΕΕ για να εκταμιεύσει άμεσα τα κεφάλαια από το Ταμείο Ανάκαμψης

Η κυβέρνηση της Ισπανίας διαπραγματεύεται με τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να εκταμιεύσει τα κεφάλαια από το ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης το συντομότερο δυνατό, ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει το σχέδιο για την ανάκαμψη της ισπανικής οικονομίας από τον Ιανουάριο του 2021, όπως δήλωσε σήμερα Τετάρτη η υπουργός Οικονομίας Νάντια Κάβινο.

Η Ισπανία πρόκειται να λάβει σχεδόν 140 δισ. ευρώ σε επιχορηγήσεις και δάνεια από το Ταμείο Ανάκαμψης ύψους 750 δισ. ευρώ της Ε.Ε.

«Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται ακόμη στις Βρυξέλλες, επομένως προφανώς κάνουμε ότι μπορούμε για να επιταχύνουμε αυτήν τη διαδικασία, ώστε να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε την εφαρμογή του σχεδίου ανάκαμψης από την 1η Ιανουαρίου του 2021», δήλωσε η Καλβίνο στην τηλεόραση του Bloomberg.

Παράλληλα δήλωσε, ότι η ισπανική κυβέρνηση «δεν βιάζεται να εκποιήσει» το μερίδιό της στην ισπανική τράπεζα Bankia, η οποία βρίσκεται σε διαδικασία συγχώνευσης με την ανταγωνίστρια Caixabank.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!