Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Ισπανία: Γιατί αυξάνονται τόσο οι τιμές ρεύματος;
[Η Ναυτεμπορική]: Ισπανία: Γιατί αυξάνονται τόσο οι τιμές ρεύματος;

[Η Ναυτεμπορική]: Ισπανία: Γιατί αυξάνονται τόσο οι τιμές ρεύματος;

Στην Ισπανία η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος στην αγορά χονδρικής συνεχίζει να αυξάνεται. Μάλιστα η μεγαβατώρα πλέον κοστίζει 172 ευρώ ενώ στις 31 Ιανουαρίου 2021 0,89€. Και το μερίδιο των 172 ευρώ ανά μεγαβατώρα (MWh) αυτή την Τετάρτη φαίνεται στους αναλυτές ως ένα ακόμη στάδιο κλιμάκωσης που θα συνεχιστεί όλο τον χειμώνα. Ο λόγος αυτής της ιλιγγιώδους αύξησης είναι η τιμή του φυσικού αερίου, η οποία στην Ισπανία και την Πορτογαλία έχει σχεδόν διπλασιαστεί μέχρι στιγμής φέτος.

Η δεύτερη εξήγηση είναι η ισχυρή ώθηση των τιμών του CO2, η οποία, εν μέρει λόγω της αυξημένης χρήσης ορυκτών καυσίμων στην Ευρώπη, αγγίζει τα υψηλά επίπεδα. Κατά γενικό κανόνα, όσο περισσότερες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας χρησιμοποιούνται, τόσο φθηνότερη είναι η ενέργεια. Και αυτό συνέβη στις 31 Ιανουαρίου, την ημέρα που το ρεύμα κόστιζε μόνο 0,89 MWh: σχεδόν το 50% της ηλεκτρικής ενέργειας προερχόταν από αιολική ενέργεια και δεν έπρεπε να χρησιμοποιηθεί ούτε άνθρακας ούτε ηλεκτρική ενέργεια. Μονάδες συνδυασμένου κύκλου.

19 ευρώ σε 24 ώρες

Η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος στις αγορές χονδρικής αυξήθηκε κατά 19 ευρώ σε μόλις 24 ώρες. Πώς είναι δυνατόν; Οι τιμές κλείνουν σε «κλειστή» δημοπρασία. Από τη μία πλευρά, οι παραγωγοί αναφέρουν πόσο πουλάνε και σε ποια τιμή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!