Σάββατο, 15 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ισπανία: Εμβολιασμός της ομάδας 70-79 ετών με το εμβόλιο της J&J
[Η Ναυτεμπορική]: Ισπανία: Εμβολιασμός της ομάδας 70-79 ετών με το εμβόλιο της J&J

[Η Ναυτεμπορική]: Ισπανία: Εμβολιασμός της ομάδας 70-79 ετών με το εμβόλιο της J&J

Η υπουργός Υγείας της Ισπανίας, Καρολίνα Ντάριας, ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα ότι τα πρώτα εμβόλια Janssen της J&J θα χορηγηθούν σε άτομα ηλικίας μεταξύ 70 και 79 ετών. Η λήψη των πρώτων φιαλιδίων αυτού του φαρμάκου είναι ένα βασικό βήμα στη στρατηγική εμβολιασμού της Ισπανίας και ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς είναι η πρώτη ανοσοποίηση με μία μόνο δόση, η οποία επιτρέπει την επιτάχυνση των εμβολιασμών στον πληθυσμό και την πλήρη προστασία από τον κορωνοϊό.

Η υπουργός δήλωσε πως τα πρώτα εμβόλια της Johnson&Johnson αναμένονται νωρίς το πρωί της Τετάρτης. Η Ισπανία θα λάβει την πρώτη παρτίδα 300.000 δόσεων του μονοδοσικού εμβολίου την Τετάρτη το πρωί, δήλωσε η κα. Ντάριας σε δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο στην Γκραν Κανάρια ύστερα από επίσκεψη στις Κανάριες Νήσους.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Υπουργείου Υγείας, το 13,3% του πληθυσμού μεταξύ 70 και 79 ετών έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση ενός από τα εμβόλια. Είναι μια παράδοξη κατάσταση: η ανοσοποίηση στην ηλικιακή ομάδα 60-69 ετών είναι πολύ υψηλότερη (22,3%), αν και ο κορωνοϊός έχει μεγαλύτερο κίνδυνο σοβαρών επιπλοκών όσο μεγαλύτερος είναι ο ασθενής.

Αυτή η περίσταση συμβαίνει επειδή το εύρος ηλικίας 65 έως 79 ετών βρισκόταν σε αναμονή για εβδομάδες: εκείνοι άνω των 80 ήταν η ομάδα προτεραιότητας με τις δόσεις Pfizer (91,4% έλαβαν τουλάχιστον μία δόση) και οι νεότεροι 65 ήταν η ομάδα-στόχος με το σκεύασαμα της AstraZeneca.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!