Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ισπανία: Δικαστήριο απορρίπτει το αίτημα σύλληψης του ηγέτη του Μετώπου Πολισάριο  
[Η Ναυτεμπορική]: Ισπανία: Δικαστήριο απορρίπτει το αίτημα σύλληψης του ηγέτη του Μετώπου Πολισάριο  

[Η Ναυτεμπορική]: Ισπανία: Δικαστήριο απορρίπτει το αίτημα σύλληψης του ηγέτη του Μετώπου Πολισάριο  

Δικαστήριο της Ισπανίας απέρριψε σήμερα το αίτημα της εισαγγελίας να συλληφθεί ο ηγέτης για την ανεξαρτησία της Δυτικής Σαχάρας Μπραχίμ Γάλι, λέγοντας πως οι ενάγοντες σε μια υπόθεση για εγκλήματα πολέμου δεν παρείχαν αποδεικτικά στοιχεία ότι διέπραξε κάποιο έγκλημα.

Ο ηγέτης του ΜετώπουΠολισάριο, ο οποίος νοσηλεύεται στην ισπανική πόλη Λογκρόνιο πάνω από ένα μήνα, εμφανίστηκε μέσω βιντεοσύνδεσης στο δικαστήριο στη Μαδρίτη.

Εκείνος όπως και άλλοι ηγέτες του Μετώπου Πολισάριο κατηγορούνται από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ανθρώπους στη Δυτική Σαχάρα για γενοκτονία, φόνο, τρομοκρατία, βασανιστήρια και εξαφανίσεις, όπως αναφέρουν τα δικαστικά έγγραφα. Αρνείται ότι έκανε οτιδήποτε επιλήψιμο.

«Η αναφορά της εισαγγελίας δεν παρείχε αποδεικτικά στοιχεία που να στηρίζουν (την υπόθεση) ότι υπάρχουν λόγοι να πιστέψουμε πως είναι υπεύθυνος για κάποιο έγκλημα», σύμφωνα με δικαστικό έγγραφο.

Η ισπανική κυβέρνηση λέει πως του επιτράπηκε να λάβει θεραπεία στην Ισπανία για ανθρωπιστικούς λόγους, όμως η κίνηση προκάλεσε την οργή του Μαρόκου και οδήγησε τη Ραμπάτ να χαλαρώσει τους συνοριακούς ελέγχους με αποτέλεσμα χιλιάδες μετανάστες να εισέλθουν στον ισπανικό βορειοαφρικανικό θύλακα της Θέουτα τον περασμένο μήνα.

Λίγο μετά τη σημερινή απόφαση του δικαστηρίου, η εκπρόσωπος της ισπανικής κυβέρνησης Μαρία Χεσούς Μοντέρο δήλωσε πως αναμένει πως οι διπλωματικές σχέσεις με το Μαρόκο θα επιστρέψουν στα κανονικά επίπεδα μέσα στις επόμενες ημέρες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!