Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ισπανία: Χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν σε όλη τη χώρα κατά της σεξιστικής βίας
[Η Ναυτεμπορική]: Ισπανία: Χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν σε όλη τη χώρα κατά της σεξιστικής βίας

[Η Ναυτεμπορική]: Ισπανία: Χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν σε όλη τη χώρα κατά της σεξιστικής βίας

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα σε όλη την Ισπανία, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της βίας σε βάρος των γυναικών, ένα θέμα που έχει αναχθεί σε προτεραιότητα των ισπανικών αρχών.

Στη συγκέντρωση της Μαδρίτης κυριαρχούσε παντού, ακόμη και στις μάσκες προστασίας, το βιολετί, το χρώμα του φεμινιστικού κινήματος. Στην κορυφή της πορείας, ένα πανό έγραφε: «Φτάνει πια με τη σεξιστική βία εναντίον των γυναικών. Λύσεις, τώρα!».

«Δεν είμαστε όλες εδώ, λείπουν οι δολοφονημένες», ήταν το σύνθημα που κυριαρχούσε.

«Σε παγκόσμιο επίπεδο, πρόκειται για επιδημία (…) Είναι καιρός να σταματήσει η πατριαρχική βία στο σώμα μας, στη ζωή μας, στις αποφάσεις μας», είπε η φοιτήτρια και ηθοποιός Λέσλι Ολγκίν.

«Επιδιώκουμε το τέλος της πορνείας και ζητάμε να σταματήσουν οι δολοφονίες, η κακομεταχείριση και οι βιασμοί», είπε από την πλευρά της η δημόσια υπάλληλος Μαρία Μοράν, 50 ετών.

Παρόμοιες διαδηλώσεις οργανώθηκαν και σε άλλες πόλεις, όπως στη Βαρκελώνη και τη Βαλένθια.

Η καταπολέμηση της σεξιστικής βίας είναι εθνική προτεραιότητα για την Ισπανία. Το 2004 στη χώρα υιοθετήθηκε, για πρώτη φορά στην Ευρώπη, ένας νόμος που καθιστά το φύλο του θύματος επιβαρυντικό παράγοντα για τον κατηγορούμενο.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να δολοφονούνται γυναίκες επειδή είναι γυναίκες», τόνισε στο Twitter ο Σοσιαλιστής πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ, στην κυβέρνηση του οποίου μετέχουν περισσότερες γυναίκες παρά άνδρες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!