Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Η Ισπανία ανοίγει τα σύνορά της στους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες
[Η Ναυτεμπορική]: Η Ισπανία ανοίγει τα σύνορά της στους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες

[Η Ναυτεμπορική]: Η Ισπανία ανοίγει τα σύνορά της στους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες

Από τη Δευτέρα 7 Ιουνίου, εμβολιασμένοι ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο και όχι μόνο Ευρωπαίοι θα μπορούν να εισέλθουν στην Ισπανία. Η ανακοίνωση έγινε από τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης, Πέδρο Σάντσεθ, στις 21 Μαΐου, αν και ακόμα παραμένουν άγνωστα τα «ψιλά γράμματα» της απόφασης.

Μεταξύ των προϋποθέσεων που θα περιληφθούν στο τελικό διάταγμα, αξίζει να σημειωθεί ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες μπορούν να εισέλθουν στη χώρα μόνο μετά την παρέλευση 14 ημερών από την τελευταία δόση του εμβολίου, όπως αναφέρουν στην El País διάφορες κυβερνητικές πηγές.

H απόφαση θα δημοσιευθεί κατ ‘αρχήν το Σάββατο στην Επίσημη Εφημερίδα της Πολιτείας (Boletín Oficial del Estado, BOE), σύμφωνα με αυτές τις ίδιες πηγές, και θα τεθεί σε ισχύ τη Δευτέρα όπως είχε ήδη ανακοινωθεί. Το κείμενο επεξεργάζονται τα Υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών – αρμόδια για την υγεία και τον έλεγχο των συνόρων.

Ένα άλλο ζήτημα που θα συμπεριληφθεί στο εκτελεστικό διάταγμα είναι ότι τα αποδεκτά εμβόλια θα είναι αυτά που εγκρίνονται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) ή τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ). Με άλλα λόγια, αυτά που χορηγούνται στην Ισπανία – Pfizer, Moderna, AstraZeneca και Janssen -, καθώς και τα κινέζικα Sinopharm και Sinovac-Coronavac.

Πρόκειται για μια κρίσιμη απόφαση, σημαντική για τον πληθυσμό εκτός Ευρώπης ή των Ηνωμένων Πολιτειών κυρίως, όπως για παράδειγμα στις χώρες της Λατινικής Αμερικής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!