Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ισπανία: Οι 4 άξονες του Σάντσεθ μετά τις μεγάλες μειώσεις στον φόρο για το ρεύμα
[Η Ναυτεμπορική]: Ισπανία: Οι 4 άξονες του Σάντσεθ μετά τις μεγάλες μειώσεις στον φόρο για το ρεύμα

[Η Ναυτεμπορική]: Ισπανία: Οι 4 άξονες του Σάντσεθ μετά τις μεγάλες μειώσεις στον φόρο για το ρεύμα

Η Ισπανία θα επιβάλει πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου και θα περικόψει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης ηλεκτρικού στο 0,5%, από 5,1% που είναι σήμερα, στο πλαίσιο των μέτρων συγκράτησης των τιμών της ενέργειας, ανακοίνωσε απόψε ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ.

Ο πρόεδρος της κυβέρνησης, σε συνέντευξή του στην κρατική RTVE, εξήγησε ότι το σχέδιό του να περιορίσει τον αντίκτυπο της αύξησης των τιμών στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας χονδρικής περνά από τέσσερις άξονες: διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για την προώθηση καθαρότερης και φθηνότερης ενέργειας, μέτρα για την προστασία των πιο ευάλωτων καταναλωτών, μείωση ορισμένων φόρων και έκπτωση των έκτακτων οφελών που έχουν ορισμένες εταιρείες ενέργειας για να τα μεταφέρουν στον λογαριασμό ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο Πέρδο Σάντσεθ επέμεινε ότι σχεδιάζει να «μειώσει τα εξαιρετικά οφέλη που έχουν οι εταιρείες ενέργειας και να τα ανακατευθύνει στους καταναλωτές». Εξήγησε επίσης ότι θα βάλει ανώτατο όριο στην τιμή του φυσικού αερίου. «Όλοι πρέπει να κάνουμε μια προσπάθεια. Εδώ πρέπει να δείξουμε αλληλεγγύη », αναφερόμενος στις εταιρείες ενέργειας που επωφελούνται από τις υψηλές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο Σάντσεθ εξήγησε τη Δευτέρα ότι μεταξύ των πρωτοβουλιών που θα εγκρίνει το Υπουργικό Συμβούλιο αυτήν την Τρίτη είναι η μείωση του φόρου ηλεκτρικής ενέργειας που χρεώνεται στην τιμή ηλεκτρικής ενέργειας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!