Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ισλανδία: Παρολίγον… γυναικεία πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο
[Η Ναυτεμπορική]: Ισλανδία: Παρολίγον… γυναικεία πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο

[Η Ναυτεμπορική]: Ισλανδία: Παρολίγον… γυναικεία πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο

Φωτογραφία αρχείου

Το νέο Κοινοβούλιο που προέκυψε από τις βουλευτικές εκλογές το Σάββατο στην Ισλανδία θα μπορούσε να γίνει το πρώτο στην Ευρώπη που θα έχει πλειοψηφία γυναικών, κάτι ασυνήθιστο και σε αυτή τη χώρα, σύμφωνα με τα ισλανδικά ΜΜΕ που μεταδόθηκαν σήμερα μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψήφων.

Από τους 63 βουλευτές που απαρτίζουν το Alþingi (Κοινοβούλιο), οι 33 θα ήταν γυναίκες, το 52,4%, μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση Rúv.

Μετά από επανακαταμέτρηση των ψήφων όμως, 30 θα είναι οι γυναίκες που θα απαρτίζουν το Κοινοβούλιο και 33 οι άνδρες.

Η Ισλανδία φάνηκε να έχει εκλέξει ένα κοινοβούλιο με πλειοψηφία γυναικών, αλλά η αναμέτρηση των ψήφων την Κυριακή έδειξε ότι θα υπάρχουν ακόμη περισσότεροι άνδρες από γυναίκες στην αίθουσα, μετέδωσε το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RUV.

Τριάντα γυναίκες εξελέγησαν στο 63μελές κοινοβούλιο στις εκλογές του Σαββάτου, έναντι 24 στην προηγούμενη ψηφοφορία. Προηγούμενα αποτελέσματα πριν από την επαναμέτρηση αργά την Κυριακή είχαν δείξει ότι εκλέχθηκαν 33 γυναίκες.

Η Εθνική Εκλογική Επιτροπή δεν έχει δημοσιεύσει τα αποτελέσματα στον ιστότοπό της και δεν είναι άμεσα διαθέσιμη για σχόλιο.

Το συντηρητικό Κόμμα Ανεξαρτησίας, νικητής των εκλογών, έχει επτά βουλευτές, έναν περισσότερο από το Προοδευτικό Κόμμα και το Κίνημα της Πράσινης Αριστεράς, του οποίου προεδρεύει η σημερινή πρωθυπουργός, Κατρίν Γιακομπσντότιρ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!