Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ισημερινός: Αυτόχθονες στους δρόμους εναντίον της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης
[Η Ναυτεμπορική]: Ισημερινός: Αυτόχθονες στους δρόμους εναντίον της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης

[Η Ναυτεμπορική]: Ισημερινός: Αυτόχθονες στους δρόμους εναντίον της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης

Φωτογραφία Αρχείου

Αρκετές χιλιάδες διαδηλωτές έκαναν πορεία στο Κίτο ενώ σε επαρχίες στήθηκαν οδοφράγματα χθες Τρίτη, ημέρα μαζικών κινητοποιήσεων στις οποίες κάλεσαν οργανώσεις των αυτοχθόνων για να καταγγείλουν την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης του προέδρου Γκιγιέρμο Λάσο, παρά την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που κήρυξε ο αρχηγός του κράτους για να αντιμετωπιστεί η έλλειψη ασφάλειας.

Η εθνική συνομοσπονδία αυτοχθόνων λαών (CONAIE), που κάλεσε στις διαδηλώσεις, οργάνωσε τον αποκλεισμό αρκετών οδικών αξόνων στη χώρα των Άνδεων, ενώ μέλη της, μαζί με μέλη συνδικάτων και φοιτητικών οργανώσεων συμμετείχαν σε πορεία στην πρωτεύουσα.

«Ήρθα μαζί με τα τρία μου παιδιά, που είναι άνεργα από πέρυσι. Με βοηθάνε, βάζουν ψωμί στο τραπέζι, και υποφέρουμε όλοι, έχουμε απελπιστεί», είπε η Μαρία Ελένα Πόνσε, 58χρονη νοικοκυρά.

Στη διαδήλωση στο Κίτο συμμετείχαν κάπου 1.500 άνθρωποι, υπολόγισε ο αστυνομικός διευθυντής Σέσαρ Σαπάτα.

Νωρίς το απόγευμα ξέσπασαν επεισόδια όχι μακριά από την προεδρία ανάμεσα στις δυνάμεις επιβολής της τάξης και μερικές δεκάδες διαδηλωτές που πέταξαν πέτρες. Η αστυνομία, που είχε αναπτύξει ισχυρή δύναμη, αντέδρασε κάνοντας χρήση δακρυγόνων.

Η αστυνομία έκανε επίσης χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει διαδηλωτές που έστησαν οδοφράγματα σε οδικούς άξονες στην περιφέρεια της πρωτεύουσας. Έγιναν τουλάχιστον 18 συλλήψεις, σύμφωνα με τις αρχές. Ένας διαδηλωτής τραυματίστηκε, διαπίστωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Από το πρωί στήνονταν μπλόκα σε δρόμους σε τουλάχιστον πέντε από τις 24 επαρχίες του Ισημερινού, συμπεριλαμβανομένης αυτής της πρωτεύουσας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!