Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: ΙΣΑ: Δέσμευση Πλεύρη για επίλυση των αιτημάτων του ιατρικού κλάδου
[Η Ναυτεμπορική]: ΙΣΑ: Δέσμευση Πλεύρη για επίλυση των αιτημάτων του ιατρικού κλάδου

[Η Ναυτεμπορική]: ΙΣΑ: Δέσμευση Πλεύρη για επίλυση των αιτημάτων του ιατρικού κλάδου

Τα ζητήματα που απασχολούν τον ιατρικό κλάδο συζήτησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, ο οποίος παρέστη διαδικτυακά, στη σημερινή συνεδρίαση.

Το Δ.Σ. τόνισε μεταξύ άλλων την ανάγκη να ενισχυθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, που αποτελεί βασικό πυλώνα του συστήματος υγείας και να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των πολυιατρείων και εργαστηρίων που οδηγούνται σε οικονομική ασφυξία, εξαιτίας του Clawback. Παράλληλα, ζήτησε την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Επίσης αναφέρθηκε στη μετανάστευση του υψηλά εξειδικευμένου ιατρικού προσωπικού και ζήτησε να ληφθούν μέτρα για να σταματήσει να αποδυναμώνεται η χώρα μας.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας δεσμεύθηκε για την επίλυση των αιτημάτων του ΙΣΑ και επισήμανε ότι πρόκειται να έχει τακτική συνεργασία με τον σύλλογο. Προτεραιότητα αποτελεί, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, η οικοδόμηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και μάλιστα κάλεσε τον ΙΣΑ να συμβάλλει στην νέα στρατηγική. Επίσης, αναφέρθηκε στις προτάσεις που έχει κάνει στο Συντονιστικό Όργανο των Φορέων Π.Φ.Υ, καθώς και στη συνάντηση στο τέλος του μήνα όπου θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις, με γνώμονα την απομείωση και κατάργηση του Clawback που έχει ζητήσει το Συντονιστικό Όργανο.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης τόνισε τα εξής: «Είχαμε μία γόνιμη συζήτηση με τον υπουργό Υγείας, για τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τον ιατρικό κλάδο και τον ασθενή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!