Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: O Ιρλανδός Πασκάλ Ντόναχιου νέος πρόεδρος του Eurogroup
[Η Ναυτεμπορική]: O Ιρλανδός Πασκάλ Ντόναχιου νέος πρόεδρος του Eurogroup

[Η Ναυτεμπορική]: O Ιρλανδός Πασκάλ Ντόναχιου νέος πρόεδρος του Eurogroup

Kόντρα στα προγνωστικά που ήθελαν την Ισπανίδα, Νάντια Καλβίνο, να είναι το μεγάλο φαβορί για τη διαδοχή του Μάριο Σεντένο στην προεδρία του Eurogroup, νέος επικεφαλής θα είναι τελικά ο Ιρλανδός Πασκάλ Ντόναχιου. Αναλαμβάνει καθήκοντα σε μία περίοδο κατά την οποία η Ευρωζώνη βιώνει τη βαθύτερη ύφεση από την δεκαετία του ’30 και παλεύει να καταλήξει σε έναν συμβιβασμό για το Ταμείο Ανάκαμψης.

O Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών εξελέγη σε μία διαδικασία, η οποία ξεκίνησε στις 18:00 ώρα Βρυξελλών. Η ψηφοφορία ήταν μυστική. Στον πρώτο γύρο κανείς από τους τρεις υποψηφίους δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες δέκα ψήφους. Aπό τον δεύτερο γύρο αποσύρθηκε ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου, Πιερ Γκραμένγκα, που συγκέντρωσε τις λιγότερες ψήφους, και έτσι αναμετρήθηκαν η Ισπανίδα Νάντια Καλβίνιο με τον Πασκάλ Ντόναχιου.

«Η οικονομία της Ιρλανδίας είχε πολλές επιτυχίες, αλλά βρέθηκε αντιμέτωπη και με πολλές προκλήσεις. Θέλω να χρησιμοποιήσω αυτό, αλλά και την εμπειρία μου έτσι ώστε να διαβεβαιώσω ότι το Eurogroup θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην οικοδόμηση μιας ολοκληρωμένης ανάκαμψης» είχε δηλώσει ο Ντόναχιου πριν από το Eurogroup.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πληροφορίες ήθελαν τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ιταλία να στηρίζουν την υποψήφια της Ισπανίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!