Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ιράν: Σε λειτουργία και πάλι ο πυρηνικός σταθμός του Μπουσέρ
[Η Ναυτεμπορική]: Ιράν: Σε λειτουργία και πάλι ο πυρηνικός σταθμός του Μπουσέρ

[Η Ναυτεμπορική]: Ιράν: Σε λειτουργία και πάλι ο πυρηνικός σταθμός του Μπουσέρ

Ο μοναδικός πυρηνικός σταθμός του Ιράν, αυτός του Μπουσέρ στον νότο του κράτους, τέθηκε και πάλι σε λειτουργία, ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ο διευθυντής του, δύο εβδομάδες μετά την αναστολή της λειτουργίας του εξαιτίας εργασιών συντήρησης, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

«Το τεχνικό πρόβλημα (του πυρηνικού σταθμού) λύθηκε» και η παραγωγή ηλεκτρικού επανελήφθη από χθες, Κυριακή, δήλωσε προς το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Isna ο Μαχμούντ Τζαφαρί, ο οποίος είναι επίσης αναπληρωτής επικεφαλής του Ιρανικού Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας.

Το Μπουσέρ είναι ένα λιμάνι στον Κόλπο, το οποίο βρίσκεται πιο κοντά στις πρωτεύουσες μοναρχιών της αραβικής χερσονήσου απ’ ό,τι στην Τεχεράνη και γι’ αυτό το λόγο ο πυρηνικός σταθμός, ο οποίος έχει κατασκευαστεί σε μια σεισμογενή ζώνη, ανησυχεί τα κράτη αυτά.

Τη νύκτα της 20ης Ιουνίου, ο Ιρανικός Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας είχε ανακοινώσει την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας του πυρηνικού σταθμού και την αποσύνδεσή του από το εθνικό ηλεκτρικό δίκτυο επικαλούμενος «τεχνική βλάβη», χωρίς να διευκρινίσει τη φύση του προβλήματος.

Ο οργανισμός είχε κάνει λόγο δύο ημέρες μετά για ένα «τεχνικό πρόβλημα» που «παρατηρήθηκε στην ηλεκτρική γεννήτρια» της μονάδας και είχε υποσχεθεί να το επιλύσει «το συντομότερο».

Τον Απρίλιο, στην περιοχή είχε σημειωθεί σεισμός μεγέθους 5,8 βαθμών, σύμφωνα με το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο USGS. Ο σεισμός είχε προκαλέσει τον τραυματισμό πέντε ανθρώπων, σύμφωνα με τα επίσημα ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!