Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ιράν: Ατύχημα χωρίς θύματα και μόλυνση από ραδιενέργεια σε πυρηνικό σταθμό
[Η Ναυτεμπορική]: Ιράν: Ατύχημα χωρίς θύματα και μόλυνση από ραδιενέργεια σε πυρηνικό σταθμό

[Η Ναυτεμπορική]: Ιράν: Ατύχημα χωρίς θύματα και μόλυνση από ραδιενέργεια σε πυρηνικό σταθμό

Φωτογραφία αρχείου

Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα αλλά ούτε και μόλυνση από ραδιενέργεια στο ατύχημα που σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στον χώρο του συγκροτήματος του πυρηνικού σταθμού της Νατάνζ στο κεντρικό Ιράν, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου του ιρανικού Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας.

Όπως ανέφερε σχετικά ο εκπρόσωπος του οργανισμού Μπερούζ Καμαλβαντί, στα ιρανικά μέσα ενημέρωσης «δεν υπάρχουν ανησυχίες για την πιθανότητα μόλυνσης καθώς μια υπό κατασκευή αποθήκη, η οποία δεν χρησιμοποιείτο, υπέστη ζημιά κι όχι ο ίδιος ο πυρηνικός σταθμός».

Παράλληλα, το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim μετέδωσε ότι επρόκειτο για πυρκαγιά επικαλούμενο τον κυβερνήτη της Νατάνζ Ραμεζάν Αλί Φερντοζί προσθέτοντας ότι στην περιοχή εστάλησαν πυροσβέστες, ενώ Ιρανοί ειδικοί δεν δίστασαν να κάνουν λόγο για πιθανή σύνδεση του περιστατικού με πράξη δολιοφθοράς δεδομένης της σημασίας του πυρηνικού σταθμού της Νατάνζ.

Μάλιστα -σύμφωνα με την ίδια πηγή- ο εν λόγω σταθμός έχει αποτελέσει στόχο στο παρελθόν ηλεκτρονικού ιού» κατά την επίθεση το 2010 από τον ιό των ηλεκτρονικών υπολογιστών Stuxnet, ο οποίος προκάλεσε ζημιά στις συσκευές φυγοκέντρησης του σταθμού και πιστεύεται ευρέως ότι είχε δημιουργηθεί από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.

Ο Σταθμός Εμπλουτισμού Καυσίμου της Νατάνζ (FEP) καλύπτει 100.000 τετραγωνικά μέτρα και έχει κατασκευασθεί υπογείως σε βάθος οκτώ μέτρων. Είναι μία από τις ιρανικές εγκαταστάσεις που παρακολουθούνται από την υπηρεσία ατομικής ενέργειας του ΟΗΕ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!