Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Υψηλότερες οι προσδοκίες τζίρου των σούπερ μάρκετ
[Η Ναυτεμπορική]: Υψηλότερες οι προσδοκίες τζίρου των σούπερ μάρκετ

[Η Ναυτεμπορική]: Υψηλότερες οι προσδοκίες τζίρου των σούπερ μάρκετ

Της Δανάης Αλεξάκη
dalex@naftemporiki.gr

Μια ολόκληρη χρονιά «Χριστούγεννα» αποτελεί το 2020 για τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ, ενώ αντίθετα σε έτος «των παθών» παραμένει η φετινή χρονιά για την παραδοσιακή μικρή λιανική, αλλά και για μεγάλη μερίδα προμηθευτών και χονδρεμπόρων με σημαντική έκθεση στο κανάλι της εστίασης.

Το δεύτερο καθολικό lockdown της χώρας, που ξεκινά από το Σάββατο, έρχεται να ξαναμοιράσει την τράπουλα της κατανάλωσης των βασικών ειδών των νοικοκυριών, αναδεικνύοντας σε απόλυτα κυρίαρχους της παρτίδας του 2020 τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ.
Η πορεία της κατανάλωσης μέχρι και τον Οκτώβριο βρήκε τα σούπερ μάρκετ με ενισχυμένα έσοδα της τάξεως του 9,1%, ενώ το δεύτερο lockdown αναμένεται να επιταχύνει ακόμα περισσότερο τον ρυθμό αύξησης. Εάν παραδοσιακά ο καλύτερος μήνας των αλυσίδων είναι ο Δεκέμβριος, φέτος, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στη «Ν» εκπρόσωποι των σούπερ μάρκετ, «αναμένουμε κίνηση σαν Χριστούγεννα από τον Νοέμβρη».

Επί της ουσίας όμως από τον Μάρτιο και μετά η αγορά των αλυσίδων διατήρησε μια ανοδική πορεία εσόδων που ξεπέρασε και τις επιδόσεις της περιόδου του δημοψηφίσματος το 2015. Μπορεί η συγκυρία της πανδημίας να αποτελεί μια μαύρη περίοδο της ιστορίας, τόσο για τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό νεκρών, όσο και για τις τεράστιες απώλειες στις οικονομίες, όμως για τα σούπερ μάρκετ αποτελεί ένα από τα καλύτερα «ποδαρικά» στη νέα δεκαετία.

Τον Σεπτέμβριο οι αναθεωρημένες προβλέψεις των αναλυτών της IRI για την πορεία των φετινών εσόδων στις ταχυκίνητες κατηγορίες προϊόντων που πωλούνται στις αλυσίδες τοποθετούσαν τη συνολική αύξηση του τζίρου στο 7%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!