Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: ΥΠΡΟΠΟ: «Δολοφονική επίθεση» κατά αστυνομικών – Γιατί τόσα ψέματα ο ΣΥΡΙΖΑ για την ΕΛΑΣ;
[Η Ναυτεμπορική]: ΥΠΡΟΠΟ: «Δολοφονική επίθεση» κατά αστυνομικών – Γιατί τόσα ψέματα ο ΣΥΡΙΖΑ για την ΕΛΑΣ;

[Η Ναυτεμπορική]: ΥΠΡΟΠΟ: «Δολοφονική επίθεση» κατά αστυνομικών – Γιατί τόσα ψέματα ο ΣΥΡΙΖΑ για την ΕΛΑΣ;

Στα έκτροπα στη διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας την Πέμπτη αναφέρεται το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Κάνει λόγο για ομάδες «αναρχικών», εκτός του κύριου σώματος των συγκεντρωθέντων στην πορεία διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο περί συναθροίσεων, που συζητείτο στη Βουλή, οι οποίες επιτέθησαν με μολότοφ, ξύλα, σίδερα και πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με το υπουργείο, περισσότερες από 90 μολότοφ εκτοξεύθηκαν, καθώς και φωτοβολίδες ευθείας βολής. «Δηλαδή απλά. Έγινε δολοφονική επίθεση. Η Αστυνομία απάντησε με κινήσεις τακτικής και χημικά, ακολουθώντας ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο. Απάντησε τόσο αποτελεσματικά και τόσο γρήγορα, ώστε οι επιτιθέμενοι τράπηκαν σε φυγή, αδειάζοντας τα σακίδια και τις τσέπες από μολότοφ, για να μη συλληφθούν με αυτές. Έχουν ήδη περισυλλεγεί πάνω από 20 αχρησιμοποίητες μολότοφ».

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, «το σχέδιο των “αναρχικών” ήταν σαφές. Να κάψουν την πόλη, να διαλύσουν τη συγκέντρωση. Οι συγκρούσεις κράτησαν περίπου μια ώρα. Η ομαλή διεξαγωγή της συγκέντρωσης διαταράχθηκε από τα δακρυγόνα και τις συγκρούσεις. Όμως, με την αποτελεσματική επέμβαση της Αστυνομίας, και κυρίως με τη θέληση των συγκεντρωμένων, έγινε δυνατή η συνέχιση και ολοκλήρωσή της».

Παράλληλα, το υπουργείο επισημαίνει ότι τόσο στη συνεδρίαση της Βουλής, όσο και σε μετέπειτα δηλώσεις εκπρόσωποι και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «προσπάθησαν επίμονα να φορτώσουν στην αστυνομία τις ευθύνες για τα επεισόδια.

Κατήγγειλαν “προβοκάτσια, προσπάθεια διάλυσης της συγκέντρωσης” – Δ. Τζανακόπουλος, “απόπειρα διάλυσης του μπλοκ της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ” – Ν. Βούτσης, “τόση βία είχαμε καιρό να δούμε” – γραμματέας Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, “προβοκατόρικη στάση με αστυνομικό με walkie-talkie και πολιτικά εντός Βουλής” – Ν. Βούτσης, “κατάφωρη αστυνομική βία” – Ρ. Δούρου, “όργιο καταστολής” – γραφείο Τύπου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!