Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: ΥΠΠΟΑ: Μυθεύματα οι αναφορές αποχαρακτηρισμού του ταφικού μνημείο του Αντωνίου Φ. Παπαδάκη
[Η Ναυτεμπορική]: ΥΠΠΟΑ: Μυθεύματα οι αναφορές αποχαρακτηρισμού του ταφικού μνημείο του Αντωνίου Φ. Παπαδάκη

[Η Ναυτεμπορική]: ΥΠΠΟΑ: Μυθεύματα οι αναφορές αποχαρακτηρισμού του ταφικού μνημείο του Αντωνίου Φ. Παπαδάκη

Το ταφικό μνημείο του Αντωνίου Φ. Παπαδάκη, με αρ. 100 στην Α΄ ζώνη του Α΄ Νεκροταφείου Αθηνών, χαρακτηρίστηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ως έργο τέχνης, το οποίο χρήζει ειδικής κρατικής προστασίας (ΥΠΠΟ/ΔΙΛΑΛ/Β/2399/63285/19.11.2001 (ΦΕΚ Β 1604/10.12.2001). Ως εκ τούτου υπάγεται στις διατάξεις του Ν. 3028/2002 «Περί Προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΠΟΑ.

Ουδέποτε ετέθη θέμα αποχαρακτηρισμού του, καθώς η μόνη περίπτωση αποχαρακτηρισμού μνημείου που προβλέπεται από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο είναι για «πλάνη περί τα πράγματα». Κάτι τέτοιο προφανώς δεν υφίσταται στην περίπτωση του μνημείου του Α. Φ. Παπαδάκη, το οποίο κοσμείται με γλυπτική σύνθεση του Λεωνίδα Βρούτου.

Οι όποιες αναφορές σε αποχαρακτηρισμό του μνημείου από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού είναι απλώς μυθεύματα, καταλήγει η ανακοίνωση.

naftemporiki.gr

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!