Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: ΥΠΠΟΑ: Ανακοίνωση σχετικά με το κρούσμα κορωνοϊού στην ΥΣΜΑ
[Η Ναυτεμπορική]: ΥΠΠΟΑ: Ανακοίνωση σχετικά με το κρούσμα κορωνοϊού στην ΥΣΜΑ

[Η Ναυτεμπορική]: ΥΠΠΟΑ: Ανακοίνωση σχετικά με το κρούσμα κορωνοϊού στην ΥΣΜΑ

Με αφορμή το χθεσινό κρούσμα κορωνοϊου σε εργαζόμενο στην Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακροπόλεως (ΥΣΜΑ), η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη σήμερα το πρωί στις 09.30 π.μ. στην οποία συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού, κ. Γεώργιος Διδασκάλου, ο Γενικός Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού, κ. Νικόλας Γιατρομανωλάκης, ο Υπηρεσιακός Γραμματέας, κ. Μανώλης Αντωνόπουλος, ο Διευθυντής του Ιδιαίτερου Γραφείου της Υπουργού, κ. Κωνσταντίνος Πλατίτσας και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Γιάννης Τσακοπιάκος.
Στη σύσκεψη αποφασίστηκαν τα ακόλουθα μέτρα: i) για την αντιμετώπιση του κρούσματος στην ΥΣΜΑ και ii) για την προστασία των υπαλλήλων του Υπουργείου, προς το σκοπό του περιορισμού διασποράς του κορωνοϊού.

I. Αντιμετώπιση κρούσματος κορωνοϊού στην ΥΣΜΑ

1. Προγραμματίστηκε -και ήδη διενεργήθηκε- καταγραφή των περιπτώσεων-υπαλλήλων, που ήρθαν σε “επικοινωνία”, κατά τα προβλεπόμενα από τον ΕΟΔΥ, με τον συγκεκριμένο υπάλληλο .

2. Προγραμματίστηκε -και ήδη διενεργήθηκε- απολύμανση στους χώρους της ΥΣΜΑ.

3. Προγραμματίστηκε -και ήδη διενεργήθηκε- τεστ covid-19 από κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ σε υπαλλήλους του άμεσου υπηρεσιακού περιβάλλοντος του υπαλλήλου της ΥΣΜΑ, ο οποίος διεγνώσθη θετικός στον κορωνοϊό. Λήφθηκαν συνολικά 106 δείγματα υπαλλήλων της ΥΣΜΑ, που αποτελούν το ανώτατο δυνατό όριο, το οποίο μπορούσε να εξυπηρετήσει η κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ.

4. Προγραμματίστηκε η διενέργεια τεστ covid-19 από το πανεπιστημιακό εργαστήριο αύριο, Τετάρτη, 23-09-2020 για 100 ακόμη υπαλλήλους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!