Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: ΥΠΠΟΑ: Αυτοψία στις πολιτιστικές υποδομές της Καρδίτσας μετά τον «Ιανό»
[Η Ναυτεμπορική]: ΥΠΠΟΑ: Αυτοψία στις πολιτιστικές υποδομές της Καρδίτσας μετά τον «Ιανό»

[Η Ναυτεμπορική]: ΥΠΠΟΑ: Αυτοψία στις πολιτιστικές υποδομές της Καρδίτσας μετά τον «Ιανό»

Αυτοψία στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στη Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας, που υπέστησαν σημαντικές ζημίες από τον «Ιανό», πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, συνοδευόμενη από κλιμάκιο υπηρεσιακών παραγόντων του ΥΠΠΟΑ.
Η κα Μενδώνη συναντήθηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη με τον Δήμαρχο Καρδίτσας Βασίλη Τσιάκο, με τον οποίο συζήτησε τις συνέπειες του «Ιανού» στην πόλη.

Όπως δήλωσε, μετά τις δυο αυτοψίες η κα Μενδώνη, «ενημερώθηκα από την Έφορο Αρχαιοτήτων για την πλημμύρα την ώρα που συνέβαινε. Πρόκειται για μεγάλη καταστροφή. Αλλά δεν είναι μόνο το Αρχαιολογικό Μουσείο. Είναι όλη η πόλη που υπέστη καταστροφή. Ο δικός μου σκοπός σήμερα εδώ, με τους υπηρεσιακούς παράγοντες -είναι μαζί μου ο Διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου κ. Κωνσταντίνος Φρισήρας και η Διευθύντρια Συντήρησης κα Μαρία Μερτζάνη- είναι να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε τη μεγάλη ζημιά την οποία έχει πάθει το Αρχαιολογικό Μουσείο. Θα το ξέρετε και από το Δελτίο Τύπου που έβγαλε το Υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων, ότι το ύψος του νερού έφτασε τα 2,5 μέτρα, και έχει δημιουργήσει πολύ μεγάλα προβλήματα στις υποδομές του μουσείου και στις αρχαιότητες οι οποίες φυλάσσονται εδώ. Η παρουσία της Εφορείας σύσσωμης από την πρώτη στιγμή και των ενισχύσεων από το ΥΠΠΟΑ είναι η εγγύηση ότι θα προσπαθήσουμε το συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα να αποκαταστήσουμε το πρόβλημα. Πρέπει να δούμε το κόστος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!