Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: ΥΠΠΟΑ: Αυτοψία σε ιστορικές Μονές και Ναούς της Μαγνησίας
[Η Ναυτεμπορική]: ΥΠΠΟΑ: Αυτοψία σε ιστορικές Μονές και Ναούς της Μαγνησίας

[Η Ναυτεμπορική]: ΥΠΠΟΑ: Αυτοψία σε ιστορικές Μονές και Ναούς της Μαγνησίας

Ο διάκοσμος της Αγίας Μαρίνας Κισσού

Αυτοψία σε ιστορικές Μονές και Ναούς της Μαγνησίας πραγματοποίησε σήμερα η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, στο πλαίσιο της περιοδείας της στη Μαγνησία και τη Λάρισα.

Πρώτος σταθμός στη σημερινή αυτοψία ήταν η Ιερά Μονή Οσίου Λαυρεντίου Πηλίου. Η μονή κτίσθηκε ως ορθόδοξο μοναστήρι από τον όσιο Λαυρέντιο τον Τραπεζούντιο, μοναχό από την Μεγίστη Λαύρα του Αγίου Όρους, σε παλαιότερο μοναστήρι ρωμαιοκαθολικών βενεδικτίνων μοναχών. Η ανακατασκευή του μοναστηριού ολοκληρώθηκε το 1378 με την οικονομική βοήθεια του αυτοκράτορα Αλέξιου Γ΄ Κομνηνού. Την Υπουργό υπεδέχθη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Όπως δήλωσε η Λίνα Μενδώνη, «Πρόκειται για ένα ιστορικό Μοναστήρι, το αρχαιότερο στο Πήλιο, που επισκεπτόμαστε με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, που αναλαμβάνει την αποκατάσταση του τέμπλου και τη συντήρηση του καθολικού του Μοναστηριού. Είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο, το οποίο θα ξεκινήσει περίπου τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου. Στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2021, εκτός της μονής του Οσίου Λαυρεντίου, έχει ενταχθεί η αποκατάσταση και η συντήρηση της Αγίας Μαρίνας στον Κισσό, καθώς και η συντήρηση του ξυλόγλυπτου τέμπλου και των εικόνων στον Άγιο Αθανάσιο του Αγίου Γεωργίου Νηλείας. Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων είναι περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, για την εξαιρετική μας συνεργασία, με στόχο την ανάδειξη και προβολή του πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας».

Η αυτοψία συνεχίστηκε με επίσκεψη στην Αγία Μαρίνα Κισσού, στο ανατολικό Πήλιο, η οποία θεωρείται από τα πιο αντιπροσωπευτικά και αξιόλογα εκκλησιαστικά μνημεία του Πηλίου και έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!