Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Υπουργός Δικαιοσύνης: Μεταφέρονται τα δικαστήρια Πειραιά
[Η Ναυτεμπορική]: Υπουργός Δικαιοσύνης: Μεταφέρονται τα δικαστήρια Πειραιά

[Η Ναυτεμπορική]: Υπουργός Δικαιοσύνης: Μεταφέρονται τα δικαστήρια Πειραιά

Σε ένα σύγχρονο και νέο κτίριο θα μεταφερθούν οι δικαστικές υπηρεσίες και τα δικαστήρια του Πειραιά, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας στην Ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιάρας η μεταφορά των δικαστηρίων σε νέο κτίριο συνδέεται και με την ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης, για την οποία το υπουργείο Δικαιοσύνης, ακόμα και εν καιρώ πανδημίας έχει λάβει μία σειρά μέτρων με στόχο τη βελτίωση αυτού του δείκτη, που αποτελεί μία από τις παθογένειες εδώ και δεκαετίες του δικαστικού μας συστήματος.

Ήδη αναρτήθηκε στη Διαύγεια και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης η διακήρυξη του ΤΑΧΔΙΚ για την αγορά ενός συγχρόνου και ελάχιστης ενεργειακής κατανάλωσης κτιρίου περίπου 30.000 τ.μ. προκειμένου να στεγαστούν τα Δικαστήρια και οι Δικαστικές Υπηρεσίες του Πειραιά.

Μετά από σειρά συσκέψεων με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του Πειραιά (δικαστές, δικαστικούς υπαλλήλους, δικηγόρους, δημοτική αρχή) και με την ευκαιρία του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας το οποίο μπορούσε να συμβάλει στην χρηματοδότηση του εγχειρήματος, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης ,αποφασίστηκε η λύση της άμεσης αγοράς από το ΤΑΧΔΙΚ με δημόσιο διεθνή διαγωνισμό ενός κτιρίου 30.000 περίπου τ.μ. ικανού να ανταπεξέλθει στην επιτακτική ανάγκη άμεσης και κοινής στέγασης όλων των δικαστηρίων και των δικαστικών υπηρεσιών του Πειραιά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!