Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Υπουργείο Εξωτερικών Μαρόκου: Ανακοίνωση αναφορικά με την μαροκοϊσπανική κρίση
[Η Ναυτεμπορική]: Υπουργείο Εξωτερικών Μαρόκου: Ανακοίνωση αναφορικά με την μαροκοϊσπανική κρίση

[Η Ναυτεμπορική]: Υπουργείο Εξωτερικών Μαρόκου: Ανακοίνωση αναφορικά με την μαροκοϊσπανική κρίση

Ανακοίνωση εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών, Αφρικανικής συνεργασίας και Μαροκινών υπηκόων κατοίκων εξωτερικού σχετικά με τη μαροκοϊσπανική κρίση.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση: «Την Τρίτη 1η Ιουνίου, ο επονομαζόμενος Γκάλι (Ghali) θα παρουσιαστεί ενώπιον του Ανώτατου εθνικού δικαστηρίου της Ισπανίας. Η εν λόγω παράσταση αποτελεί εξέλιξη την οποία, οπωσδήποτε, το Μαρόκο λαμβάνει υπ’όψιν. Ωστόσο, δεν αποτελεί το υπόβαθρο της σοβαρής κρίσης μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών.

I. Η εμφάνιση ενώπιον των δικαστικών αρχών, εξέλιξη την οποία το Μαρόκο λαμβάνει υπ’όψιν:

  1. Κατ’αρχάς, η εμφάνιση του Γκάλι ενώπιον των δικαστικών Αρχών επιβεβαιώνει όσα το Μαρόκο είχε εξαρχής επισημάνει: η Ισπανία πράγματι επέτρεψε εν γνώσει της την είσοδο στο έδαφός της, δολίως και συγκεκαλυμμένα, προσώπου που διώκεται από τα ισπανικά δικαστήρια για καταγγελίες που υπεβλήθησαν από θύματα ισπανικής ιθαγένειας και για πράξεις που διεπράχθησαν εν μέρει επί ισπανικού εδάφους.
  2. Δεύτερον, η εν λόγω κλήτευση δείχνει το πραγματικό πρόσωπο του «» μέσω του ηγέτη του, ο οποίος έχει διαπράξει αποτρόπαια εγκλήματα, βιάζει, βασανίζει, παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και ενορχηστρώνει τρομοκρατικές ενέργειες.
  3. Επίσης, καταδεικνύει την ευθύνη της Ισπανίας έναντι του εαυτού της, δεδομένου ότι τα θύματα του επονομαζόμενου Γκάλι είναι πρωτίστως Ισπανοί. Η εμφάνιση αυτή ενώπιον των δικαστικών Αρχών σηματοδοτεί, κατά συνέπεια, την αρχή μιας πρώτης αναγνώρισης των δικαιωμάτων των θυμάτων και της ποινικής ευθύνης του εν λόγω ατόμου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!