Σάββατο, 17 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Υπουργικό συμβούλιο: Απολογισμός έργου και προγραμματισμός επόμενων δράσεων
[Η Ναυτεμπορική]: Υπουργικό συμβούλιο: Απολογισμός έργου και προγραμματισμός επόμενων δράσεων

[Η Ναυτεμπορική]: Υπουργικό συμβούλιο: Απολογισμός έργου και προγραμματισμός επόμενων δράσεων

Σειρά παρεμβάσεων-δράσεων για το επόμενο διάστημα τέθηκαν επί τάπητος τη Δευτέρα στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, μέσω τηλεδιάσκεψης, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος τοποθετήθηκε εισαγωγικά για το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης .

Στη συνέχεια:

- Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, παρουσίασε για έγκριση το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης που θα υποβληθεί στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε σήμερα το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το οποίο θα παρουσιαστεί αναλυτικά την ερχόμενη Τετάρτη, θα συζητηθεί στη συνέχεια στη Βουλή και θα κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα μέσα Απριλίου.

Όπως ειπώθηκε, η κατάθεση του προσχεδίου του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης έγινε τον περασμένο Νοέμβριο, έχει ήδη αποσπάσει εξαιρετικά κολακευτικά σχόλια από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και η χώρα μας θα είναι μία από τις πρώτες που θα υποβάλει το τελικό της σχέδιο πριν τη λήξη της προθεσμίας στο τέλος Απριλίου, ώστε να μπορεί να επιταχύνει και την έλευση των σχετικών πόρων. Στόχος είναι να έχει τις πρώτες εκταμιεύσεις πριν το τέλος του καλοκαιριού.

- Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, παρουσίασε το νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο.

Με το νομοσχέδιο αυτό ρυθμίζονται οι διαδικασίες άσκησης υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων, τα κριτήρια συμμετοχής, τα μέσα εποπτείας, καθώς και η εισαγωγή στο εθνικό δίκαιο υπαίθριων δραστηριοτήτων για την προώθηση της ελληνικής κουζίνας και των ελληνικών προϊόντων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!