Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Υποτονική κίνηση αναμένει η αγορά στην Black Friday
[Η Ναυτεμπορική]: Υποτονική κίνηση αναμένει η αγορά στην Black Friday

[Η Ναυτεμπορική]: Υποτονική κίνηση αναμένει η αγορά στην Black Friday

Των Λέττας Καλαμαρά και Έφης Τριήρη

Με αγωνία αναμένει η αγορά την πορεία της ζήτησης σήμερα Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου, ημέρα Black Friday, καθώς και το Σάββατο 27 Νοεμβρίου και αυτό γιατί μέχρι τώρα οι καταναλωτές περιεργάζονταν τα προϊόντα, διερευνούσαν τις τιμές αλλά δεν ψώνιζαν.

Όπως τονίζουν στη «Ν» στελέχη του χώρου του εμπορίου, η αγορά είναι συγκρατημένη γιατί τόσο η κίνηση των καταναλωτών στις εμπορικές πιάτσες όσο και η καταναλωτική δαπάνη είναι συγκρατημένη. Οι περιορισμοί στην προσέλευση των καταναλωτών στα καταστήματα λόγω των κρατικών οδηγιών για τον Covid-19, οι ανατιμήσεις στο κόστος των προϊόντων που στην κυριολεξία νίκησαν τις εκπτώσεις, η αύξηση των λειτουργικών εξόδων της λιανικής, αλλά και οι ελλείψεις προϊόντων δημιουργούν ένα εκρηκτικό μίγμα που επηρεάζει αρνητικά το οικονομικό περιβάλλον της φετινής Black Friday, όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι έμποροι.

Παράλληλα παρατηρούνται σημαντικές διαφοροποιήσεις ανά περιοχή. Ειδικότερα, ακόμη πιο συγκρατημένοι είναι οι καταναλωτές στα αστικά κέντρα των περιοχών με επιβαρυμένη υγειονομική κατάσταση λόγω Covid σε σύγκριση με κάποιες άλλες περιοχές, γεγονός που αντανακλά και την ψυχολογική επιβάρυνση που έχουν υποστεί οι πολίτες.

Όπως λένε οι γνώστες του χώρου, όταν σπάσουν ή διαρραγούν οι κρίκοι της εμπορικής αλυσίδας δύσκολα αποκαθίστανται. Ο κάθε χώρος που συγκεντρώνει καταναλωτές από το μικρό κατάστημα της γειτονιάς μέχρι το εμπορικό κέντρο ή εμπορικό χωριό με δεκάδες καταστήματα και σημεία εστίασης είναι μέρος του εμπορικού συνόλου, συνεπώς η λειτουργία ή υπολειτουργία τους επηρεάζει το σύνολο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!