Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Υποχωρούν οι ευρωπαϊκές μετοχές, με το βλέμμα στην έξαρση του κορωνοϊού
[Η Ναυτεμπορική]: Υποχωρούν οι ευρωπαϊκές μετοχές, με το βλέμμα στην έξαρση του κορωνοϊού

[Η Ναυτεμπορική]: Υποχωρούν οι ευρωπαϊκές μετοχές, με το βλέμμα στην έξαρση του κορωνοϊού

Οι ευρωπαϊκές μετοχές υποχωρούν την Τρίτη καθώς οι αγορές παρακολούθησαν μια άνοδο του Covid-19, την προοπτική των αυξήσεων των επιτοκίων στις ΗΠΑ και τα πιο πρόσφατα στοιχεία του δείκτη προμηθειών (PMI) για την ευρωζώνη.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημειώνει «βουτιά» 1,45%. Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX υποχωρεί 1,41% στις 15.888. Ο FTSE του Λονδίνου καταγράφει πτώση 0,64% στις 7.209 μονάδες. Στο Παρίσι ο δείκτης CAC υποχωρεί 1,22% στις 7.018 μονάδες. Ο δείκτης FTSE MIB στο Μιλάνο σημειώνει πτώση 0,8%.

Οι μετοχές τεχνολογίας υποχώρησαν κατά 2,5% καθώς η προοπτική ενός περιβάλλοντος υψηλών επιτοκίων έπληξε την ελκυστικότητα του υψηλής ανάπτυξης κλάδου.

Οι μετοχές των εταιριών ταξιδιών σημείωσαν πτώση 0,9% αφού οι ΗΠΑ εξέδωσαν οδηγία κατά των ταξιδιών σε Γερμανία και Δανία λόγω της αύξησης των κρουσμάτων της COVID-19. Οι μετοχές των εταιριών πετρελαίου σημείωσαν πτώση 0,3% ακολουθώντας την υποχώρηση των τιμών του αργού εν μέσω αυξανόμενων προσδοκιών ότι οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία και η Ινδία θα αποδεσμεύσουν ποσότητες από τα αποθέματα πετρελαίου τους σε μια προσπάθεια να θέσουν υπό έλεγχο τις τιμές.

Συνολικά, η κλιμάκωση της νευρικότητας αναφορικά με το τέταρτο κύμα κρουσμάτων της COVID-19 που καθυστερεί την οικονομική ανάκαμψη στην Ευρώπη σε μια περίοδο κατά την οποία οι κεντρικές τράπεζες σχεδιάζουν την απόσυρση νομισματικής στήριξης μείωσε το ενδιαφέρον των επενδυτών για μετοχές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!