Σάββατο, 17 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Υποχωρούν ευρώ και ομόλογα
[Η Ναυτεμπορική]: Υποχωρούν ευρώ και ομόλογα

[Η Ναυτεμπορική]: Υποχωρούν ευρώ και ομόλογα

Πιέσεις δέχονται τη Δευτέρα οι τιμές των ομολόγων και κυρίως το ευρώ καθώς το ενδεχόμενο επιβολής νέων περιοριστικών μέτρων σε Γαλλία και Γερμανία σε συνδυασμό με τον αργό ρυθμό που προχωρά ο εμβολιασμός στην ευρωζώνη, προκαλούν ανησυχία στις αγορές. Η κατάσταση στο μέτωπο της πανδημίας αλλά και η περιορισμένη δημοσιονομική ανταπόκριση της Ε.Ε. εκτιμούν αναλυτές ότι θα έχουν ως αποτέλεσμα η ανάκαμψη της οικονομίας στην ευρωζώνη να είναι το 2021 αρκετά συγκρατημένη.

Η αγορά των ομολόγων δεν φαίνεται προς το παρών να αντιδρά αρνητικά στα δεδομένα αυτά καθώς μετά την αύξηση τις αυξημένες αγορές από την ΕΚΤ, οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων διατηρούνται σε χαμηλό επίπεδο.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 64 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 25 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 0,87% έναντι -0,32% του αντίστοιχου γερμανικού με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,19%. .

Στην αγορά συναλλάγματος ένονες πιέσεις δέχεται σήμερα το ευρω με αποτέλεσμα η ισοτιμία του να υποχωρήσει κάτω από το όριο του 1,18 και συγκεκριμενα στα 1,1769 δολ. νωρίς το απόγευμα (προσεγγίζοντας τα χαμηλό του περασμένου Νοεμβρίου ).

Το ευρώ πλήττεται καθώς εδραιώνεται πλέον η αντίληψη ότι η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας θα είναι ισχυρότερη συγκριτικά με την οικονομία της Ευρωζώνης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!