Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Υπό συζήτηση η προοπτική δημιουργίας Νοσοκομείου Περίθαλψης Άγριας Ζωής στη Θεσσαλονiκη
[Η Ναυτεμπορική]: Υπό συζήτηση η προοπτική δημιουργίας Νοσοκομείου Περίθαλψης Άγριας Ζωής στη Θεσσαλονiκη

[Η Ναυτεμπορική]: Υπό συζήτηση η προοπτική δημιουργίας Νοσοκομείου Περίθαλψης Άγριας Ζωής στη Θεσσαλονiκη

Την προοπτική δημιουργίας ενός νοσοκομείου περίθαλψης της άγριας πανίδας στον δήμο Δέλτα Θεσσαλονίκης εξέτασαν από κοινού ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, και οι υπεύθυνοι του Σωματείου «Δράση για την Άγρια Ζωή» κατά τη συνάντησή τους την Πέμπτη, στις εγκαταστάσεις του Σωματείου στη Σίνδο Θεσσαλονίκης. Ο κ. Αμυράς ξεναγήθηκε από τον διευθυντή του Κέντρου Περίθαλψης, Σταύρο Καλπάκη, κι ενημερώθηκε από την κτηνίατρο Σοφία Προύσαλη και την ορνιθολόγο Πηνελόπη Καραγιάννη για το έργο περίθαλψης που επιτελούν σε καθημερινή βάση χάρη στην ενεργό βοήθεια που προσφέρουν οι εθελοντές και η τοπικής κοινωνία του δήμου Δέλτα.

Ο αριθμός των φιλοξενούμενων άρρωστων και τραυματισμένων άγριων πουλιών και ζώων, αγγίζει τα 240 σε καθημερινή μόνιμη βάση, με πάνω από 1/000 ζώα να έχουν μεταφερθεί στο κέντρο μόνο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες δεδομένου ότι η ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Βόρειας Ελλάδας φιλοξενεί πολλούς και σημαντικούς υγροτόπους.

Εξαιρετικά σημαντική είναι η παρουσία ενός ευρύτερου υγροτοπικού συμπλέγματος στομ δήμο Δέλτα, που περιλαμβάνει τις εκβολές του ποταμού Γαλλικού, όπου σχηματίζεται η λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου στα ανατολικά και η Αλυκή Κίτρους στα δυτικά και δημιουργείται ένα μοναδικής σημασίας οικοσύστημα. Γι’ αυτό κρίνεται επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας ενός σύγχρονου και κατάλληλα εξοπλισμένου νοσοκομείου ζώων, ώστε να παρέχεται η κατάλληλη φροντίδα και περίθαλψη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!