Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: «Υπό το φως του Απόλλωνος: Το Λούβρο στους Δελφούς»
[Η Ναυτεμπορική]: «Υπό το φως του Απόλλωνος: Το Λούβρο στους Δελφούς»

[Η Ναυτεμπορική]: «Υπό το φως του Απόλλωνος: Το Λούβρο στους Δελφούς»

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη προήδρευσε σε σύσκεψη φορέων στο Δημαρχείο Δελφών, στην Άμφισσα, που αφορούσε σε όλα τα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Βουλευτής Ιωάννης Μπούγας, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε.Φωκίδας Γεώργιος Δελμούζος, ο Δήμαρχος του Δήμου Δελφών Παναγιώτης Ταγκαλής, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Δωρίδος υπεύθυνος για θέματα Πολιτισμού Μανώλης Μαυρομμάτης, ο Αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Γαλαξιδίου Ευθύμιος Γρίβας, ο Εντεταλμένος για θέματα Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Δελφών Δελφών και Πρόεδρος του «Δικτύου Δελφών» Νικόλαος Κατσικούλης, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης και Πρόεδρος της εταιρείας Φωκικών μελετών Ιωάννης Ράμμος, ο τ. Δήμαρχος του Καποδιστριακού Δήμου Δελφών Παναγιώτης Καλτσής, οι Αγγελική Καράμπελα και Έλλη Κοτσάνου εκ μέρους της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής «Π. Σακελλαρόπουλος», όσο και του Κοι.Σ.Π.Ε. Ν. Φωκίδας, η Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φωκίδας Νάνσυ Ψάλτη, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του ΥΠΠΟΑ.

Στην εισαγωγική της τοποθέτηση η Λίνα Μενδώνη ανέφερε ότι «η Φωκίδα διαθέτει ένα μοναδικό brand name, τους Δελφούς. Το όνομα «Δελφοί» είναι γνωστό διεθνώς, σε όλες τις γλώσσες, σε όλον τον κόσμο. Αυτό είναι το τεράστιο συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής. Διαθέτει, επίσης, ένα μοναδικό πολιτιστικό και ιστορικό απόθεμα, ανεξαρτήτως των Δελφών.
Είναι σαφές ότι η προστασία του αρχαιολογικού χώρου των Δελφών, στην ευρεία της έννοια, αλλά και η προστασία του δελφικού τοπίου είναι απολύτως επιβεβλημένη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!