Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: ΥΠΑΙΘ: Τι αλλάζει στο σχολείο το 2021- 2022
[Η Ναυτεμπορική]: ΥΠΑΙΘ: Τι αλλάζει στο σχολείο το 2021- 2022

[Η Ναυτεμπορική]: ΥΠΑΙΘ: Τι αλλάζει στο σχολείο το 2021- 2022

Ένα αναβαθμισμένο σχολείο με πολλές καινοτομίες, υπόσχεται το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ξεκινώντας από τη φετινή σχολική χρονιά. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ένα σχολείο σύγχρονο, δημιουργικό, αναβαθμισμένο, υποδέχτηκε χθες τους μαθητές και τις μαθήτριές σε όλη την Ελλάδα. Το ΥΠΑΙΘ σημειώνει ότι σε εφαρμογή των νόμων που ήδη έχει ξεκινήσει και υλοποιεί, το σχολείο άνοιξε με καινοτομίες.

Μεταξύ άλλων:

- Καθολική εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης:

• Φέτος, για πρώτη φορά, η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση εφαρμόζεται καθολικά σε όλους τους Δήμους της χώρας. Κάθε παιδί 4 ετών πλέον φοιτά στο προνήπιο.

- Αγγλικά στο Νηπιαγωγείο: Γενίκευση σε όλα τα νηπιαγωγεία της χώρας

• Ύστερα από την πιλοτική εφαρμογή των Αγγλικών σε 58 νηπιαγωγεία, το σχολικό έτος 2020-2021, φέτος η αγγλική γλώσσα εισάγεται στο υποχρεωτικό πρόγραμμα όλων των Νηπιαγωγείων, μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες βιωματικού χαρακτήρα.

• Αναβαθμίζουμε τη δημόσια εκπαίδευση από τη βάση, δίνοντας σε κάθε παιδί την ευκαιρία να διευρύνει τη γλωσσική του αντίληψη από πολύ μικρή ηλικία.

- Εργαστήρια Δεξιοτήτων: Καθολική εφαρμογή στα νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια της χώρας

• Εισάγονται νέες θεματικές και νέοι τρόποι διδασκαλίας στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα, με κεντρικό στόχο την καλλιέργεια ήπιων δεξιοτήτων, δεξιοτήτων ζωής και δεξιοτήτων τεχνολογίας. Οι θεματικές των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων περιλαμβάνουν, ενδεικτικά, την κλιματική αλλαγή, την πρόληψη και προφύλαξη από φυσικές καταστροφές, τον εθελοντισμό, την οδική ασφάλεια, το STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics), τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, την επιχειρηματικότητα, τον σχολικό επαγγελματικό προσανατολισμό, και θα διδάσκονται στη λογική της βιωματικής μάθησης και της συνεργασίας (π.χ. οι μαθητές καλούνται να οργανώσουν από κοινού ένα πρόγραμμα ανακύκλωσης).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!