Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: ΥΠΑΙΘ: 12 ερωτήσεις-απαντήσεις για τη λειτουργία Δημοτικών-Νηπιαγωγείων από Δευτέρα
[Η Ναυτεμπορική]: ΥΠΑΙΘ: 12 ερωτήσεις-απαντήσεις για τη λειτουργία Δημοτικών-Νηπιαγωγείων από Δευτέρα

[Η Ναυτεμπορική]: ΥΠΑΙΘ: 12 ερωτήσεις-απαντήσεις για τη λειτουργία Δημοτικών-Νηπιαγωγείων από Δευτέρα

Τον «δωδεκάλογο» για τη λειτουργία των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων σε όλη τη χώρα από αύριο, Δευτέρα, και για (τουλάχιστον) δύο εβδομάδες, εν μέσω της συνεχιζόμενης πανδημίας, δίνει μέσα από ερωτήσεις-απαντήσεις το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ).

Πιο αναλυτικά, αυτός έχει ως εξής:

Τι θα ισχύσει από τη Δευτέρα για τα σχολεία;

Από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου και για δύο εβδομάδες αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων όλης της χώρας. Υπενθυμίζεται ότι είναι ήδη κλειστά και τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας, επίσης για δύο ακόμη εβδομάδες. Ανοιχτά θα παραμείνουν τα σχολεία ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων.

Γιατί κρίθηκε αναγκαίο τώρα το κλείσιμο δημοτικών σχολείων, νηπιαγωγείων και βρεφονηπιακών σταθμών;

Η Επιτροπή των ειδικών είχε αποφανθεί ότι τα σχολεία πρέπει να είναι τα τελευταία που θα κλείσουν, αν χρειαστεί, και η μέχρι πρότινος εισήγησή τους για κλείσιμο δημοτικών και νηπιαγωγείων ήταν αρνητική. Κι αυτό γιατί δεν έχει παρατηρηθεί τάση διασποράς του ιού εντός της σχολικής κοινότητας.

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν δεν υποδεικνύονται από το επιδημιολογικό φορτίο στα σχολεία. Είναι μέτρα καθαρά προληπτικού χαρακτήρα, που συνδέονται με την έξαρση της πανδημίας ευρύτερα στην κοινωνία και στοχεύουν στη μείωση της κινητικότητας των ενηλίκων. Όσο τα σχολεία είναι κλειστά, τότε υπάρχει εκ των πραγμάτων πολύ μεγάλη μείωση της ευρύτερης κινητικότητας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!