Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για το ηλεκτρονικό εμπόριο
[Η Ναυτεμπορική]: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για το ηλεκτρονικό εμπόριο

[Η Ναυτεμπορική]: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για το ηλεκτρονικό εμπόριο

Κατά πλειοψηφία υπερψηφίσθηκε επί της αρχής, των άρθρων και στο σύνολο, το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για το ηλεκτρονικό εμπόριο που εναρμονίζει το ελληνικό Δίκαιο με τον ευρωπαϊκό Κανονισμό 1150/19, που στόχο έχει να αντιμετωπίσει αθέμιτες πρακτικές μεταξύ των εμπόρων και των επιχειρηματικών χρηστών, όπως για παράδειγμα η αναιτιολόγητη αλλαγή στους διαδικτυακούς όρους και προϋποθέσεις.

Στο νομοσχέδιο προβλέπονται προσλήψεις στην Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙΜΕΑ),για την οποία ο αναπληρωτης υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, είπε ,πως είναι ένα δημόσιο όργανο πιο αποτελεσματικό και σύγχρονο, από το προηγούμενο και έχει την δυνατότητα πολλαπλάσιων ελέγχων. «Ήδη μέσα σε πέντε μήνες έχουν γίνει 40.000 έλεγχοι, άρα θα επιτευχθεί το όριο των 200.000 ελέγχων ετησίως, που θεωρείται ένας ικανοποιητικός αριθμός» ανέφερε ο κ. Παπαθανάσης.

Επί της αρχής, υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ ενώ κατά ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ 25.

Επί του νομοσχεδίου, ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε πως «εξυπηρετεί τις νέες αναγκαιότητες της αγοράς που έχουν δημιουργηθεί, καθώς το ηλεκτρονικό εμπόριο αυξήθηκε κατά την πρώτη φάση της πανδημίας. Οι καταναλωτές, στο πρώτο lockdown εξοικειώθηκαν με τις ηλεκτρονικές παραγγελίες και αγορές και προσκολλήθηκαν σε αυτές. Το κράτος έχει την υποχρέωση να δει την αγορά αυτή και τον τρόπο λειτουργίας της». Έτσι, εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αυτό που σήμερα θεσπίζουμε,

Τρεις πυλώνες

Αυτό που επιδιώκουμε, τόνισε ο Ν. Παπαθανάσης, «είναι να υπάρχει ένα ξεκάθαρο πλαίσιο όπου θα καταρτίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις δραστηριοποίησης των παρόχων και αυτό γίνεται μέσα από τους τρείς πυλώνες του νομοσχεδίου που είναι: η δυνατότητα έγερσης συλλογικής αγωγής, η δημιουργία του μητρώου των ενώσεων των επιχειρηματικών χρηστών και των δημόσιων χρηστών καθώς και της εποπτείας που θα γίνεται μέσα από την ενδυνάμωση της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ), με διαφανή, σύγχρονο και αποτελεσματικό τρόπο».

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Ν. Παπαθανάσης, αναφέρθηκε και στις διατάξεις του νομοσχεδίου όπου παρέχουν την δυνατότητα σε μικρές πόλεις και κωμοπόλεις κάτω των 5.000 κατοίκων, να λειτουργούν προαιρετικά τις Κυριακές μικρές εμπορικές επιχειρήσεις με στόχο την απρόσκοπτη διάθεση αγαθών, αλλά και την διατηρήρηση των θέσεων εργασίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!