Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: ΥΠΕΡΓ: Υψηλότερες επικουρικές συντάξεις για τους νέους με τον «ατομικό κουμπαρά»
[Η Ναυτεμπορική]: ΥΠΕΡΓ: Υψηλότερες επικουρικές συντάξεις για τους νέους με τον «ατομικό κουμπαρά»

[Η Ναυτεμπορική]: ΥΠΕΡΓ: Υψηλότερες επικουρικές συντάξεις για τους νέους με τον «ατομικό κουμπαρά»

Υψηλότερες επικουρικές συντάξεις για τους νέους με τον «ατομικό κουμπαρά», υπόσχεται το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με το νέο νομοσχέδιο «Ασφαλιστική μεταρρύθμιση για τη νέα γενιά» που ψηφίζεται αυτή την εβδομάδα στην Ολομέλεια της Βουλής, ενώ αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση τα βασικά του σημεία.

Το νομοσχέδιο συζητείται αύριο Τρίτη 01 Σεπτεμβρίου στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής (δεύτερη ανάγνωση), ενώ την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου, θα εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΡΓ, η κυριότερη αλλαγή που φέρνει το νομοσχέδιο είναι η εισαγωγή του συστήματος του «ατομικού κουμπαρά», που εφαρμόζεται με επιτυχία σε ανεπτυγμένες ευρωπαϊκές χώρες εδώ και αρκετές δεκαετίες.

Το υπουργείο σημειώνει ότι το νομοσχέδιο, θα επιτρέψει στους νέους ασφαλισμένους να αποκτήσουν μεγαλύτερο έλεγχο της επικουρικής τους σύνταξης και εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε σημαντικά υψηλότερες συντάξεις για τους νέους ασφαλισμένους, χωρίς να επηρεάζονται οι παλιοί ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι.

Ειδικότερα:

Πώς θα λειτουργεί το νέο σύστημα

Αντί ενός γενικού «κορβανά» για τις επικουρικές, στον οποίο σήμερα τοποθετούνται οι εισφορές των σημερινών εργαζομένων και κατευθύνονται στην πληρωμή των επικουρικών συντάξεων των σημερινών συνταξιούχων, υιοθετείται –όπως προαναφέρθηκε- η λογική του «ατομικού κουμπαρά» για τον κάθε νέο που θα συμμετάσχει στο νέο σύστημα. Ειδικότερα, οι εισφορές των νέων θα αποταμιεύονται και θα επενδύονται, δημιουργώντας ένα αποθεματικό, από το οποίο θα πληρωθούν οι μελλοντικές τους συντάξεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!