Κυριακή, 9 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: ΥΠΕΝ: Στις 17 Σεπτεμβρίου η έναρξη του Target Model
[Η Ναυτεμπορική]: ΥΠΕΝ: Στις 17 Σεπτεμβρίου η έναρξη του Target Model

[Η Ναυτεμπορική]: ΥΠΕΝ: Στις 17 Σεπτεμβρίου η έναρξη του Target Model

Επικαιροποιήθηκε με απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεράσιμου Θωμά, το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των υποχρεώσεων του Διαχειριστή του Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ Α.Ε.) και του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας (ΕΧΕ Α.Ε.) για την έναρξη λειτουργίας των Αγορών Επόμενης Ημέρας, Ενδοημερήσιας και Εξισορρόπησης, κατά το πρότυπο του ευρωπαϊκού μοντέλου στόχου (Target Model).

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, οι σημαντικότερες ημερομηνίες στην πορεία προς το Target Model, κατόπιν της σχετικής εισήγησης των ανωτέρω φορέων, έχουν ως εξής:

1.Έως τις 15 Ιουλίου, οι ΑΔΜΗΕ και ΕΧΕ θα πρέπει να υποβάλουν στη ΡΑΕ και το ΥΠΕΝ προκαταρκτική αναφορά για την αξιολόγηση της προόδου επιτυχούς ολοκλήρωσης πλήρους κύκλου δοκιμών όλων των συστημάτων των Αγορών μεταξύ ΑΔΜΗΕ, ΕΧΕ, Φορέα Εκκαθάρισης (EnexClear) και των Συμμετεχόντων. Το πρόγραμμα των δοκιμών των επιμέρους σταδίων ολοκλήρωσης περιλαμβάνει κατ΄ελάχιστον:

  • Υποβολή εντολών των Συμμετεχόντων σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπονται στους αντίστοιχους Κανονισμούς των Αγορών
  • Επίλυση των αγορών
  • Προσομοίωση εκκαθάρισης των Αγορών, παραγωγή και δημοσίευση αποτελεσμάτων
  • Ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ ΕΧΕ, ΑΔΜΗΕ, Φορέα Εκκαθάρισης κι Συμμετεχόντων

2. Έως τις 30 Ιουλίου, ΑΔΜΗΕ και ΕΧΕ θα πρέπει να υποβάλουν τελική αναφορά-δήλωση ετοιμότητας

3. Η 3η Αυγούστου 2020 ορίζεται ως καταληκτική ημερομηνία για την έναρξη διεξαγωγής δοκιμής συνεχούς προσομοίωσης παραγωγικής λειτουργίας των συστημάτων των Αγορών (dry runs)

4.Κατά το διάστημα 31 Αυγούστου-4 Σεπτεμβρίου 2020 οι ανωτέρω φορείς θα υποβάλουν σε ΥΠΕΝ και ΡΑΕ τελική έκθεση τεχνικής και συμβατικής ετοιμότητας

5.Υποβολή τελικής αναφοράς-δήλωσης τεχνικής ετοιμότητας έως τις 11 Σεπτεμβρίου 2020

6.Καταληκτική ημερομηνία για την έναρξη λειτουργίας των Αγορών Επόμενης Ημέρας, Ενδοημερήσιας και Εξισορρόπησης (Go-Live) είναι η 17η Σεπτεμβρίου 2020.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!