Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: ΗΠΑ: Ξαφνική παραίτηση του υπεύθυνου επικοινωνίας της Boeing
[Η Ναυτεμπορική]: ΗΠΑ: Ξαφνική παραίτηση του υπεύθυνου επικοινωνίας της Boeing

[Η Ναυτεμπορική]: ΗΠΑ: Ξαφνική παραίτηση του υπεύθυνου επικοινωνίας της Boeing

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της αμερικανικής αεροναυπηγικής εταιρίας Boeing Co, ο Νιλ Γκολάιτλι παραιτήθηκε ξαφνικά χθες, Πέμπτη, μετά τα παράπονα που εξέφρασε ένας εργαζόμενος σχετικά με ένα άρθρο που είχε γράψει ο Γκολάιτλι πριν από 33 χρόνια, υποστηρίζοντας ότι οι γυναίκες δεν πρέπει να υπηρετούν σε μάχιμες θέσεις.

«Το άρθρο μου ήταν η παραπλανημένη συνεισφορά ενός 29χρονου πιλότου του Ναυτικού των ΗΠΑ την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου, σε μια συζήτηση που ήταν ζωντανή την περίοδο εκείνη» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Γκολάιτλι συνοδεύοντας την αντίστοιχη της Boeing.

«Η επιχειρηματολογία μου ήταν ενοχλητικά προσβλητική και λανθασμένη. Το άρθρο αυτό δεν με αντιπροσωπεύει. Παρ’όλα αυτά, αποφάσισα ότι για το συμφέρον της εταιρίας θα παραιτηθώ» παραδέχτηκε ο ίδιος, ο οποίος μάλιστα είναι και ο ίδιος πρώην πιλότος αεροσκαφών.

Παρά την προσπάθεια των μέσων ενημέρωσης για να του αποσπάσουν επιπλέον πληροφορίες σχετικά με την παραίτησή του, ο πρώην υπεύθυνος επικοινωνίας της Boeing αρνήθηκε να σχολιάσει κάτι πέρα ​​από τη δήλωση που εξέδωσε η εταιρεία.

Η παραίτηση του Νιλ Γκολάιτλι προκύπτει σε μια εποχή κατά την οποία οι εργοδότες στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είναι πλέον αρκετά ευαίσθητοι σε θέματα σεξ και φυλετικών διακρίσεων, τροφοδοτούμενο εν μέρει από το κίνημα #MeToo κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης και του ρατσισμού, που «φούντωσε» μετά από δολοφονίες μαύρων από την Αστυνομία.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!