Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: ΗΠΑ: Οι τράπεζες κλείνουν πάνω από 250 καταστήματα ποντάροντας στο ψηφιακό μέλλον
[Η Ναυτεμπορική]: ΗΠΑ: Οι τράπεζες κλείνουν πάνω από 250 καταστήματα ποντάροντας στο ψηφιακό μέλλον

[Η Ναυτεμπορική]: ΗΠΑ: Οι τράπεζες κλείνουν πάνω από 250 καταστήματα ποντάροντας στο ψηφιακό μέλλον

Οι τράπεζες που δραστηριοποιούνται με λιανική τραπεζική στις ΗΠΑ μείσωαν τα δίκτυα καταστημάτων τους και τον αριθμό των κεφαλαίων κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους στοιχηματίζοντας ότι μεγάλο μέρος της κυκλοφορίας που στράφηκε στην ψηφιακή λειτουργία κατά τη διάρκεια των lockdowns που επέβαλε η πανδημία δεν θα επιστρέψει ποτέ.

Οι τράπεζες Wells Fargo, Citigroup και JPMorgan έκλεισαν περισσότερα από 250 καταστήματα κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, αντιπροσωπεύοντας το 1-5% των δικτύων τους. Μάλιστα αναμένονται περισσότερες μειώσεις ακόμη, παρόλο που ορισμένες τράπεζες επεκτείνονται σε κάποιες περιοχές.

Η Wells Fargo που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο, είχε τον υψηλότερο αριθμό καταστημάτων στις ΗΠΑ στις αρχές του έτους. Ηγήθηκε, ωστόσο, της τάσης κλείνοντας 154 καταστήματα ή το 3% του εγχώριου δικτύου της, μειώνοντας τον αριθμό των κεφαλαίων κατά 6%.

«Οι πελάτες μας αξιοποιούν όλο και περισσότερο τις ψηφιακές μας δυνατότητες», δήλωσε ο διευθυντής οικονομικών Μάικλ Σαντομάσιμο. «Αυτές οι αλλαγές και άλλοι μας επέτρεψαν να προσαρμόσουμε το προσωπικό των κλάδων», πρόσθεσε.

Οι αναλυτές έχουν προβλέψει εδώ και πολύ καιρό ότι το online και mobile banking θα καταστήσουν τελικά περιττά πολλά καταστήματα τραπεζών και θέσεις εργασίας. Η πανδημία, ωστόσο, όπως και σε πολλές άλλες οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες αποτέλεσε καταλύτης αλλαγών επιταχύνοντας την ψηφιακή υιοθέτηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!