Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: ΗΠΑ: Η θεραπεία του Covid με αντιπαρασιτικό φάρμακο αυξάνει τις δηλητηριάσεις
[Η Ναυτεμπορική]: ΗΠΑ: Η θεραπεία του Covid με αντιπαρασιτικό φάρμακο αυξάνει τις δηλητηριάσεις

[Η Ναυτεμπορική]: ΗΠΑ: Η θεραπεία του Covid με αντιπαρασιτικό φάρμακο αυξάνει τις δηλητηριάσεις

Ο αριθμός των Αμερικανών που υπέστησαν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία τους μετά την κατανάλωση ιβερμεκτίνης για τη θεραπεία κατά του Covid-19 έχει υπερδιπλασιαστεί αφού το αντιπαρασιτικό φάρμακο προβάλλεται ψευδώς ως θεραπεία για τον ιό.

Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έχει λάβει 49 αναφορές για δηλητηρίαση και άλλες σοβαρές αντιδράσεις που σχετίζονται με την κατανάλωση ιβερμεκτίνης για τη θεραπεία του Covid μέχρι στιγμής φέτος.

Το αντίστοιχο ποσοστό δηλητηριάσεων για ολόκληρο το 2020 ήταν 23 περιπτώσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στους Financial Times.

Από αυτά τις 49 περιπτώσεις, οι 14 οδήγησαν στον θάνατο. Ωστόσο, ο FDA δήλωσε ότι λόγω περιορισμένων δεδομένων δεν μπορεί να προσδιορίσει εάν η αιτία θανάτου συνδέεται άμεσα με τη χρήση της ιβερμεκτίνης ή άλλων αιτιών.

Η χρήση της ιβερμεκτίνης αυξήθηκε μετά την παρουσίασή της από κάποιους ως πιθανή θεραπεία για τον Covid-19, παρόλο που δεν έχει εγκριθεί από τις ρυθμιστικές αρχές για τη θεραπεία του ιού.

Οι εξωτερικές ιατρικές συνταγές του φαρμάκου αυξήθηκαν 24 φορές από τα επίπεδα προ πανδημίας, φτάνοντας τις 88.000 την εβδομάδα που έληξε στις 13 Αυγούστου, σύμφωνα με τα στοιχεία της ερευνητικής εταιρείας IQVIA.

Οι αρχές στο Νέο Μεξικό δήλωσαν αυτή την εβδομάδα ότι ερευνούν εάν ο θάνατος δύο ατόμων με Covid-19 σχετίζεται με υπερδοσολογία ιβερμεκτίνης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!