Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: ΗΠΑ: Τέλος στην προστασία των ενοικιαστών από το Ανώτατο Δικαστήριο
[Η Ναυτεμπορική]: ΗΠΑ: Τέλος στην προστασία των ενοικιαστών από το  Ανώτατο Δικαστήριο

[Η Ναυτεμπορική]: ΗΠΑ: Τέλος στην προστασία των ενοικιαστών από το Ανώτατο Δικαστήριο

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ήρε χθες Πέμπτη το βράδυ το μορατόριουμ στις εξώσεις ενοικιαστών που κανονικά προβλεπόταν να διαρκέσει ως τον Οκτώβριο, τερματίζοντας την προστασία που προσφερόταν σε εκατομμύρια ανθρώπους με οικονομικά προβλήματα εν μέσω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Τάχθηκε στο πλευρό των ιδιοκτητών, που επιχειρηματολογούσαν πως είναι θύματα αδικαιολόγητων μέτρων και τάσσονταν εναντίον κάθε παράτασης της αναστολής των εξώσεων εάν δεν αποφασιστεί από το Κογκρέσο και όχι από τις υγειονομικές αρχές — το μέτρο ανανεώθηκε πρόσφατα από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).

Το μορατόριουμ στις εξώσεις ενοικιαστών αρχικά είχε αποφασιστεί το 2020, όταν οι ΗΠΑ πλήττονταν σκληρά από την πανδημία και το ποσοστό της ανεργίας προκαλούσε ίλιγγο.

Όταν έληξε η αναστολή, στα τέλη του Ιουλίου, η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν εκλιπάρησε τους αμερικανούς κοινοβουλευτικούς να νομοθετήσουν κατεπειγόντως προκειμένου να παραταθεί. Κάτι που δεν συνέβη προτού το Κογκρέσο να διακόψει τις εργασίες του, όπως κάθε καλοκαίρι.

Υπό εντεινόμενη πίεση από την αριστερή πτέρυγα του κόμματός του –η Δημοκρατική βουλεύτρια Κόρι Μπους είχε κατασκηνώσει για αρκετές ημέρες μπροστά στην έδρα του Κογκρέσου –, τα CDC εντέλει εξέδωσαν τα ίδια εντολή να παραταθεί η αναστολή των εξώσεων. Δικαιολόγησαν την απόφαση αυτή επικαλούμενα τον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

«Εάν έπρεπε να συνεχιστεί το μορατόριο των εξώσεων που επιβλήθηκε από τις ομοσπονδιακές αρχές, αυτό θα όφειλε να εγκριθεί συγκεκριμένα από το Κογκρέσο», ανέφερε ξερά το Ανώτατο Δικαστήριο, στο οποίο είναι διαμορφωμένη καθαρά συντηρητική πλειοψηφία (6-3), στη 15σέλιδη απόφαση που δημοσιοποίησε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!