Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: ΗΠΑ: Στους 300.000 θανάτους η πλεονάζουσα θνησιμότητα την περίοδο της πανδημίας
[Η Ναυτεμπορική]: ΗΠΑ: Στους 300.000 θανάτους η πλεονάζουσα θνησιμότητα την περίοδο της πανδημίας

[Η Ναυτεμπορική]: ΗΠΑ: Στους 300.000 θανάτους η πλεονάζουσα θνησιμότητα την περίοδο της πανδημίας

Σχεδόν 300.000 επιπλέον άνθρωποι πέθαναν στις ΗΠΑ το 2020, την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού, απ’ όσους θα μπορούσαν να αναμένονται με βάση τα ιστορικά δεδομένα και τις τάσεις, με τα δύο τρίτα των θανάτων αυτών να εκτιμάται πως οφείλονταν στην COVID-19, αναφερει έκθεση των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), που τονίζει πως ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων είναι μάλλον πολύ υποτιμημένος.

Στην έκθεση των CDC σημειώνεται πως στη χώρα πέθαναν 299.028 επιπλέον άνθρωποι την περίοδο από την 26η Ιανουαρίου ως την 3η Οκτωβρίου στη χώρα σε σύγκριση με τον μέσο όρο που θα προέκυπτε με βάση τα στοιχεία προηγούμενων ετών. Τα Κέντρα θύμισαν ότι ως τα μέσα αυτού του μήνα, είχαν καταγραφεί 216.000 θάνατοι εξαιτίας COVID-19 επίσημα. Όμως ο αριθμός αυτός «μπορεί να υποτιμά τον συνολικό αντίκτυπο της πανδημίας στη θνησιμότητα», συμπλήρωσαν.

«Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην έμμεση αύξηση των θανάτων λόγω της πανδημίας, με την αναστάτωση της λειτουργίας των υπηρεσιών υγείας να είναι ένας εξ αυτών», επισήμανε η Λόρεν Ρόσεν, ειδική στις στατιστικές δημόσιας υγείας στα CDC, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Η καταμέτρηση ενδέχεται να μην περιλαμβάνει θανάτους που συνδέονται έμμεσα με την πανδημία, που προκλήθηκαν από τη μείωση της πρόσβασης και την αποδιοργάνωση στις υπηρεσίες υγείας, και από παθήσεις όπως το Αλτσχάιμερ, η άνοια, ή παθήσεις του αναπνευστικού, σύμφωνα με την έκθεση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!