Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: ΗΠΑ: Στο 5,3% ο πληθωρισμός τον Αύγουστο
[Η Ναυτεμπορική]: ΗΠΑ: Στο 5,3% ο πληθωρισμός τον Αύγουστο

[Η Ναυτεμπορική]: ΗΠΑ: Στο 5,3% ο πληθωρισμός τον Αύγουστο

Οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ αυξήθηκαν τον Αύγουστο με τον πιο αργό ρυθμό τους τελευταίους έξι μήνες, αυξήθηκε κατά 5,3% σε σχέση με πέρυσι και κατά 0,3% συγκριτικά από τον Ιούλιο, υποδηλώνοντας ότι ο πληθωρισμός πιθανότατα έχει φτάσει στο ζενίθ του, αν και θα μπορούσε να παραμείνει υψηλός για λίγο εν μέσω επίμονων περιορισμών στην προσφορά.

Το Υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή, εξαιρουμένων των τιμών τροφίμων και ενέργειας, αυξήθηκε 0,1% τον περασμένο μήνα. Ήταν η μικρότερη αύξηση από τον Φεβρουάριο, ενώ ακολούθησε αύξηση 0,3% τον Ιούλιο. Ο αποκαλούμενος βασικός ΔΤΚ αυξήθηκε κατά 4,0% σε ετήσια βάση μετά από άνοδο 4,3% τον Ιούλιο.

Ο συνολικός ΔΤΚ αυξήθηκε 0,3% τον περασμένο μήνα, αφού κέρδισε 0,5% τον Ιούλιο. Στους 12 μήνες έως τον Αύγουστο, ο ΔΤΚ αυξήθηκε κατά 5,3% μετά από αύξηση 5,4% σε ετήσια βάση τον Ιούλιο.

Οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν αύξηση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή κατά 0,4% και του δομικού δείκτη 0,3% σε μηνιαία βάση.

Ο πληθωρισμός θερμάνθηκε στην αρχή του έτους, λόγω της αύξησης των τιμών των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και φορτηγών, καθώς και των υπηρεσιών σε βιομηχανίες που επλήγησαν περισσότερο από την πανδημία του COVID-19.

Η επιβράδυνση των μηνιαίων ρυθμών πληθωρισμού είναι σύμφωνη με την εκτίμηση του προέδρου της Federal Reserve Τζερόμ Πάουελ ότι ο υψηλός πληθωρισμός είναι παροδικός.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!