Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: ΗΠΑ: Στην κλιματική αλλαγή απέδωσε ο Μπάιντεν τις μεγάλες πυρκαγιές στην Καλιφόρνια
[Η Ναυτεμπορική]: ΗΠΑ: Στην κλιματική αλλαγή απέδωσε ο Μπάιντεν τις μεγάλες πυρκαγιές στην Καλιφόρνια

[Η Ναυτεμπορική]: ΗΠΑ: Στην κλιματική αλλαγή απέδωσε ο Μπάιντεν τις μεγάλες πυρκαγιές στην Καλιφόρνια

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι δασικές πυρκαγιές «ανάβουν κόκκινο λαμπάκι για τη χώρα μας» κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής του στην Καλιφόρνια, εκφράζοντας τη λύπη του για το ρόλο της κλιματικής αλλαγής στην επιδείνωση των καταστροφών.

Τα σχόλια του κ.Μπάιντεν ήταν σε αντίθεση με εκείνα του προκατόχου του, πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος επισκέφθηκε την περιοχή του Σακραμέντο έναν χρόνο νωρίτερα και αρνήθηκε την επιστημονική συναίνεση σχετικά με τον ρόλο των ανθρώπων στην υπερθέρμανση του πλανήτη. «Θα αρχίσει να γίνεται πιο δροσερό το κλίμα. Απλώς παρακολουθήστε», είπε ο Τραμπ στους αξιωματούχους. «Δεν νομίζω ότι η επιστήμη ξέρει, στην πραγματικότητα».

Ο κ. Μπάιντεν, από την άλλη πλευρά, θρήνησε για το πώς «Όλοι στη Βόρεια Καλιφόρνια γνωρίζουν την εποχή του χρόνου που δεν μπορείτε να βγείτε έξω, όταν ο αέρας θα γεμίσει καπνό και ο ουρανός θα μετατραπεί σε μια αποκαλυπτική απόχρωση πορτοκαλιού.»

«Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την πραγματικότητα ότι αυτές οι πυρκαγιές επηρεάζονται και εντείνονται από την κλιματική αλλαγή», είπε ο κ. Μπάιντεν στο αεροδρόμιο Mather κοντά στο Σακραμέντο, αμέσως μετά την αεροπορική ξενάγηση των πυρκαγιών στην περιοχή της λίμνης Ταχόε.

Μπάιντεν υπέρ Νιούσομ

Ο Μπάιντεν, ο οποίος επισκέφθηκε επίσης το Εθνικό Πυροσβεστικό Κέντρο στο Μπόις του Αϊντάχο, τη Δευτέρα, ρωτήθηκε επίσης για μια πρόσφατη αναφορά στα μέσα ενημέρωσης ότι ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας, Γκάβιν Νιούσομ, παραπλάνησε το κοινό σχετικά με τις προσπάθειες πρόληψης των πυρκαγιών της κυβέρνησής του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!