Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: ΗΠΑ- Νάνσι Πελόσι: Την Πέμπτη η ψηφοφορία επί του ν/σχ για την τεράστια επένδυση στις υποδομές
[Η Ναυτεμπορική]: ΗΠΑ- Νάνσι Πελόσι: Την Πέμπτη η ψηφοφορία επί του ν/σχ για την τεράστια επένδυση στις υποδομές

[Η Ναυτεμπορική]: ΗΠΑ- Νάνσι Πελόσι: Την Πέμπτη η ψηφοφορία επί του ν/σχ για την τεράστια επένδυση στις υποδομές

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, η Δημοκρατική Νάνσι Πελόσι, ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι η ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου για την επένδυση 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων στις υποδομές των ΗΠΑ θα διεξαχθεί την Πέμπτη και εξέφρασε τη βεβαιότητά της πως θα εγκριθεί.

Η συζήτηση για αυτό το σχέδιο νόμου, το οποίο εγκρίθηκε από τη Γερουσία με ψήφους Δημοκρατικών όσο και Ρεπουμπλικάνων μελών του σώματος τη 10η Αυγούστου και θα επιτρέψει να χρηματοδοτηθούν κατασκευαστικά έργα όπως η επισκευή ή η κατασκευή δρόμων, γεφυρών, αεροδρομίων, σχολείων κ.λπ., θα αρχίσει σήμερα Δευτέρα, διευκρίνισε η επικεφαλής του σώματος.

Η κυρία Πελόσι δεν έχει ακόμη ορίσει επίσημα το χρονοδιάγραμμα για ευρύτερο σχέδιο νόμου, που προβλέπει να γίνουν δαπάνες 3,5 τρισεκ. δολαρίων για την κοινωνική πρόνοια και το κλίμα – το κόστος του διχάζει τους Δημοκρατικούς – καθώς αναγνώρισε πως τελεί ακόμη υπό διαπραγμάτευση.

Σημείωσε ακόμη πως είναι «αυτονόητο» ότι το ευρύτερο σχέδιο νόμου μπορεί στην τελική του εκδοχή να προβλέπει χαμηλότερη δαπάνη. «Συνεργαζόμαστε επί του παρόντος με τη Γερουσία και με τον Λευκό Οίκο πάνω σε αλλαγές σε αυτό το ιστορικό νομοσχέδιο», εξήγησε. Και τα δύο σχέδια νόμου χαρακτηρίζονται κλειδιά για την οικονομική ατζέντα του προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Σε επιστολή της προς τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Δημοκρατικών που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες της, η κυρία Πελόσι επιβεβαιώνει ότι η συζήτηση για το πρώτο σχέδιο νόμου θα ξεκινήσει σήμερα και η ψηφοφορία θα γίνει «την Πέμπτη 30ή Σεπτεμβρίου».

Νωρίτερα χθες η κυρία Πελόσι διαβεβαίωσε πως δεν θα κινούσε τη διαδικασία της ψηφοφορίας επί του νομοσχεδίου για τις υποδομές εάν δεν ήταν σίγουρη πως θα εγκριθεί και εξέφρασε τη σιγουριά πως θα εξασφαλίσει επαρκή αριθμό ψήφων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!