Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: ΗΠΑ- κορωνοϊός: Διπλασιάζονται τα πρόστιμα για τους ταξιδιώτες που «ξέχασαν» τη μάσκα
[Η Ναυτεμπορική]: ΗΠΑ- κορωνοϊός: Διπλασιάζονται τα πρόστιμα για τους ταξιδιώτες που «ξέχασαν» τη μάσκα

[Η Ναυτεμπορική]: ΗΠΑ- κορωνοϊός: Διπλασιάζονται τα πρόστιμα για τους ταξιδιώτες που «ξέχασαν» τη μάσκα

Η Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών (TSA) στις ΗΠΑ διπλασιάζει από σήμερα, τα πρόστιμα για τους παραβάτες που εντοπίζονται για πρώτη φορά να μη φορούν μάσκες. Το πρόστιμο για τους κατ’ επανάληψη παραβάτες μπορεί να φθάσει μέχρι τα 3.000 δολάρια.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει δώσει οδηγίες για τα υψηλά πρόστιμα προκειμένου «να διασφαλιστεί ότι τηρούνται τα μέτρα για τις μάσκες στις άλλες μορφές μετακινήσεων, καθώς συνεχίζουμε τη μάχη κατά της COVID-19”

H TSA ανακοίνωσε ότι τα πρόστιμα θα φτάνουν «στα 500-1.000 δολάρια για τους παραβάτες που εντοπίζονται πρώτη φορά και τα 1.000-3.000 για τους παραβάτες που εντοπίζονται δεύτερη φορά».

Ο Μπάιντεν δήλωσε στους δημοσιογράφους στο Λευκό Οίκο ότι «η TSA θα διπλασιάσει τα πρόστιμα για τους ταξιδιώτες που αρνούνται να φορέσουν μάσκα. Αν παραβιάσετε τους κανόνες, προετοιμαστείτε για να πληρώσετε. Δείξτε κάποιο σεβασμό».

Τον προηγούμενο μήνα, η TSA επέκτεινε τις απαιτήσεις για τους ταξιδιώτες, προκειμένου να φορούν μάσκες στα αεροπλάνα, στα τρένα και στα λεωφορεία, όπως επίσης στα αεροδρόμια, αλλά και στους σιδηροδρομικούς σταθμούς, ενώ η εφαρμογή των κανονισμών αναμένεται να παραταθεί στις 13 Σεπτεμβρίου.

Ο Ντέιβιντ Πεκόσκε που ηγείται της TSA δήλωσε ότι «με το διπλασιασμό του εύρους των προστίμων επιδιώκουμε να ενισχύσουμε τη σημασία της εθελοντικής προσήλωσης στην εφαρμογή τους».

Η TSA ανακοίνωσε ότι οι διαχειριστές του δικτύου των μεταφορών στις ΗΠΑ έχουν αναφέρει περισσότερα από 4.000 περιστατικά, τα οποία σχετίζονται με την τήρηση του μέτρου για τις προστατευτικές μάσκες προσώπου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!