Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: ΗΠΑ: Κυρώσεις σε τρεις Βούλγαρους και 64 εταιρείες για υποθέσεις διαφθοράς
[Η Ναυτεμπορική]: ΗΠΑ: Κυρώσεις σε τρεις Βούλγαρους και 64 εταιρείες για υποθέσεις διαφθοράς

[Η Ναυτεμπορική]: ΗΠΑ: Κυρώσεις σε τρεις Βούλγαρους και 64 εταιρείες για υποθέσεις διαφθοράς

Οι ΗΠΑ επέβαλαν σήμερα κυρώσεις εις βάρος 64 εταιρειών και τριών Βούλγαρων για διαφθορά, ανάμεσά τους ένας ολιγάρχης που κατηγορείται ότι σχεδίαζε να δημιουργήσει έναν δίαυλο για Ρώσους πολιτικούς ηγέτες με σκοπό να επηρεάσουν τη βουλγαρική κυβέρνηση.

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών τόνισε σε ανακοίνωσή του ότι η κίνηση είναι η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα μεμονωμένη ενέργεια του με στόχο την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Το πιο διεφθαρμένο κράτος της Ε.Ε.

Η Βουλγαρία κατατάσσεται στη θέση του πιο διεφθαρμένου κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τη Διεθνή Διαφάνεια. Η βαλκανική χώρα έχει επανειλημμένως επικριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αποτυχία της να εκριζώσει τη διαφθορά και να στείλει στη φυλακή ακόμη και έναν υψηλόβαθμο ανώτατο κυβερνητικό αξιωματούχο για υπόθεση διαφθοράς.

Ο Βούλγαρος μεταβατικός πρωθυπουργός Στέφαν Γιάνεβ δήλωσε ότι ενημερώθηκε τηλεφωνικώς από την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδια για πολιτικές υποθέσεις, Βικτόρια Νούλαντ για την επιβολή των κυρώσεων, που εντάσσονται στο πλαίσιο των προσπαθειών για την αποτελεσματική καταπολέμηση της διαφθοράς στη Βουλγαρία.

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών υπογράμμισε ότι επέβαλε κυρώσεις στον επιχειρηματία και ολιγάρχη Βασίλ Κρούμοφ Μποσκόφ, 64 ετών, κατηγορώντας τον ότι σχεδιάζει να δημιουργήσει έναν δίαυλο για Ρώσους ηγέτες για να επηρεάσουν τη βουλγαρική κυβέρνηση.

Μεγιστάνας του τζόγου

Ο Μποσκόφ, ένας μεγιστάνας του τζόγου και από τους πλουσιότερους πολίτες της Βουλγαρίας, εγκατέλειψε τη χώρα το 2020 για να ξεφύγει από ποινικές κατηγορίες, όπως εκβιασμό, φορολογική απάτη και αθέμιτη άσκηση επιρροής, μεταξύ άλλων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!