Σάββατο, 12 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: ΗΠΑ: Υπερψηφίστηκε από τη Γερουσία το σαρωτικό νομοσχέδιο για την «κινεζική τεχνολογική απειλή»
[Η Ναυτεμπορική]: ΗΠΑ: Υπερψηφίστηκε από τη Γερουσία το σαρωτικό νομοσχέδιο για την «κινεζική τεχνολογική απειλή»

[Η Ναυτεμπορική]: ΗΠΑ: Υπερψηφίστηκε από τη Γερουσία το σαρωτικό νομοσχέδιο για την «κινεζική τεχνολογική απειλή»

Τα μέλη της αμερικανικής Γερουσίας ενέκριναν χθες Τρίτη με μεγάλη πλειοψηφία φιλόδοξο σχέδιο επενδύσεων στους τομείς της επιστήμης και των τεχνολογιών, που παρουσιάζεται ως «ιστορική» πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της οικονομικής απειλής που αντιπροσωπεύει για την Ουάσινγκτον το Πεκίνο και το «αυταρχικό» μοντέλο της.

Το νομοσχέδιο προβλέπει να δαπανηθούν πάνω από 170 δισεκατομμύρια δολάρια για έρευνα και ανάπτυξη, με στόχο ιδίως να ενθαρρυνθούν εταιρείες να παράγουν στις ΗΠΑ ημιαγωγούς, που σήμερα κατασκευάζονται σχεδόν αποκλειστικά στην Ασία. Εγκρίθηκε με 68 ψήφους υπέρ έναντι 32 κατά από το αυτό σώμα του Κογκρέσου.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν επαίνεσε το νομοσχέδιο: «Βρισκόμαστε σε έναν διαγωνισμό για να κερδίσουμε τον 21ο αιώνα. Ο αγώνας έχει ξεκινήσει Δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω.»

Η υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Τζίνα Ραϊμόντο, δήλωσε ότι η χρηματοδότηση θα μπορούσε να οδηγήσει σε επτά έως 10 νέες εγκαταστάσεις ημιαγωγών των ΗΠΑ

Το σχεδόν 250 δισεκ. δολαρίων νομοσχέδιο εγκρίθηκε σε διαδικαστική ψηφοφορία στα τέλη Μαΐου και αναμένεται να εξασφαλίσει την τελική έγκριση ύστερα από ψηφοφορίες σε ορισμένα ζητήματα. Η επιθυμία για μια σκληρή γραμμή στις σχέσεις με την Κίνα είναι ένα από τα λίγα διακομματικά κοινά στοιχεία σε ένα βαθιά διχασμένο αμερικανικό Κογκρέσο, που ελέγχεται με οριακή πλειοψηφία από τους Δημοκρατικούς του προέδρου Τζο Μπάιντεν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!