Σάββατο, 8 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: ΗΠΑ: Ειδικός σύμβουλος για το κλίμα θα εξασφαλίζει χρηματοδότηση για την πράσινη οικονομία
[Η Ναυτεμπορική]: ΗΠΑ: Ειδικός σύμβουλος για το κλίμα θα εξασφαλίζει χρηματοδότηση για την πράσινη οικονομία

[Η Ναυτεμπορική]: ΗΠΑ: Ειδικός σύμβουλος για το κλίμα θα εξασφαλίζει χρηματοδότηση για την πράσινη οικονομία

Τον διορισμό ειδικού συμβούλου για το κλίμα στο αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για την εξασφάλιση της απαραίτητης χρηματοδότησης για τον μετασχηματισμό της οικονομίας, ανακοίνωσε σήμερα η Ουάσινγκτον, λίγες μέρες πριν από τη διεθνή σύνοδο κορυφής για το κλίμα που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Τζο Μπάιντεν.

Ο σύμβουλος θα επιβλέπει τις οικονομικές και δημοσιονομικές πολιτικές που θα εφαρμοστούν, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Η θέση θα δοθεί στον Τζον Μόρτον, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για θέματα ενέργειας και κλίματος για το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα.

«Η κλιματική αλλαγή απαιτεί τεράστιες επενδύσεις από τη βιομηχανία και την κυβέρνηση, καθώς και δράσεις για τη μέτρηση και την άμβλυνση των κινδύνων που σχετίζονται με το κλίμα για τα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις και τον χρηματοπιστωτικό μας τομέα», δήλωσε η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν.

«Η χρηματοδότηση και τα οικονομικά κίνητρα θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, στη χώρα και στο εξωτερικό, και στην παροχή κεφαλαίων για τη δημιουργία ευκαιριών που θα επιτρέψουν τη μεταμόρφωση της οικονομίας» πρόσθεσε η Γέλεν.

Η ανακοίνωση αυτή γίνεται τρεις ημέρες πριν από την έναρξη της συνόδου κορυφής για το κλίμα, που διοργανώνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, και στην οποία θα μετάσχουν διαδικτυακά την Πέμπτη και την Παρασκευή σαράντα παγκόσμιους ηγέτες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!